Καθ. Δημόσιας Υγείας: Πιθανή η επαναμόλυνση με τη μετάλλαξη της Νότιας Αφρικής

Καθ. Δημόσιας Υγείας: Πιθανή η επαναμόλυνση με τη μετάλλαξη της Νότιας Αφρικής

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:41 Δημιουργία 02/02/21, 13:31

Προειδοποίηση που αφορά όσους έχουν ήδη μολυνθεί στο παρελθόν, απέστειλε η Λίντα Μπολντ, καθηγήτρια δημόσιας υγείας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, αναφέροντας πως τα άτομα αυτά, «μπορεί να αισθανθούν ξανά αδιαθεσία» εάν έρθουν σε επαφή με το μεταλλαγμένο στέλεχος της Νότιας Αφρικής.

Η πιο μεταδοτική παραλλαγή της Νότιας Αφρικής, γνωστή ως παραλλαγή B.1.351, έχει ήδη εντοπιστεί σε πολλές περιοχές της Βρετανίας, γεγονός που ώθησε την κυβέρνηση να κινηθεί γρήγορα, προκειμένου να περιορίσει το ξέσπασμα, με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να κάνουν τεστ από σήμερα Τρίτη.

Η καθηγήτρια δημόσιας υγείας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, μίλησε για τις μολυσματικές δυνατότητες του νέου στελέχους στο BBC, λέγοντας: «Αυτό είναι κάτι που προκαλεί ανησυχία σε όλο τον κόσμο. Στη Βραζιλία όπου υπάρχει μια διαφορετική παραλλαγή, σημειώθηκαν επαναμολύνσεις εκεί και αυτό φαίνεται επίσης να ισχύει και με αυτήν την παραλλαγή από τη Νότια Αφρική».

«Η Νότια Αφρική είναι μια χώρα που έχει αγωνιστεί πραγματικά κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας και είχαμε ποσοστά επανεμφάνισης και εκεί. Εάν κάποιος στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει μολυνθεί με το Sars-CoV-2 και έχει εμφανίσει συμπτώματα Covid-19 στο παρελθόν, θα μπορούσε ενδεχομένως, εάν έρθει σε επαφή με αυτήν την παραλλαγή, να παρουσιάσει νέα συμπτώματα», πρόσθεσε η καθηγήτρια.

Και κατέληξε: «Γι' αυτό είναι πραγματικά σημαντικό να κάνουμε τεστ, να βρούμε τα κρούσματα και να προτρέψουμε τους φορείς να απομονωθούν».

Αν σου άρεσε κάνε