Βρετανία: 30% πιο θανατηφόρα η μετάλλαξη - Ενδεχόμενο lockdown έως το καλοκαίρι

Βρετανία: 30% πιο θανατηφόρα η μετάλλαξη - Ενδεχόμενο lockdown έως το καλοκαίρι

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:34 Δημιουργία 22/01/21, 18:26

Σε «δύσκολη θέση» έχει βρεθεί η κυβέρνηση Τζόνσον που αντιμετωπίζει το δίλημμα της χαλάρωσης των μέτρων, λόγω πιέσεων που δέχεται από μέλη του Συντηρητικού κόμματος και μετά τη μικρή υποχώρηση στον αριθμό κρουσμάτων.

Οι ειδικοί, προειδοποιούν για αύξηση των θανάτων εξαιτίας της μετάλλαξης, καθώς όπως υποστηρίζουν φαίνεται να είναι κατά 30% πιο θανατηφόρα από άλλες μορφές του ιού.

Η γνωστή και ως «μετάλλαξη του Λονδίνου» που έπληξε τη βρετανική πρωτεύουσα τον Δεκέμβριο και την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, οδηγώντας στο χάος τα νοσοκομεία, δεν θα αφήσει τον Τζόνσον να άρει τα δρακόντεια μέτρα κατά του κορωνοϊού, τα οποία πιθανόν να ισχύσουν μέχρι το καλοκαίρι.

Παρόλο που δείκτης μεταδοτικότητας «R» έχει υποχωρήσει κάτω από 1 και τις τελευταίες δύο εβδομάδες παρατηρείται μείωση στις μολύνσεις, ο Βρετανός πρωθυπουργός διαμηνύει ότι το σύστημα υγείας της χώρας του NHS βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση.

Ορισμένα, πάντως, μέλη των Τόρις καλούν τον Τζόνσον να άρει του περιορισμού στις 8 Μαρτίου, οπότε και θα έχει εμβολιαστεί σημαντικό μέρος του βρετανικού πληθυσμού.

Αν σου άρεσε κάνε