Μπάιντεν: Θα είμαι πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς

Μπάιντεν: Θα είμαι πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:47 Δημιουργία 20/01/21, 19:16

«Θα είμαι πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς» είναι το μήνυμα ενότητας που εξέπεμψε στον λαό του ο Τζο Μπάιντεν, στον πρώτο λόγο που εκφώνησε ως ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ και επίσημα μετά την ορκωμοσία του.

Ο ίδιος άφησε έμμεσες αιχμές κατά του προκατόχου του, ενώ αναμένεται να υπογράψει 15 διατάγματα, κάνοντας «στάχτη» τις πολιτικές Τραμπ.

Συγκινημένος, ενωτικός κι άμεσος, ο Μπάιντεν τόνισε πως «η Δημοκρατία νίκησε» κι έδωσε έμφαση στις φυλετικές διακρίσεις και στις «πληγές που πρέπει να επουλωθούν», επισημαίνοντας πως ο εσωτερικός πόλεμος θα σταματήσει.

«Η θέληση του Λαού εισακούστηκε. Η Δημοκρατία είναι πολύτιμη και εύθραυστη. Είναι εδώ όμως, και έχει επικρατήσει. Πριν από μερικές μέρες είδαμε τα θεμέλια του Καπιτωλίου να ταρακουνιούνται. Γνωρίζω την ισχύ του Συντάγματός μας και του Έθνους μας. Μόλις έλαβε τον ιερό όρκο, που πρώτος έλαβε ο Τζορτζ Ουάσινγκτον. Η αμερικανική ιστορία δεν εξαρτάται από έναν άνθρωπο, αλλά από τον λαό. Μπορούμε να πάμε ακόμη πιο μακριά», σημείωσε.

«Το όνειρο της Δικαιοσύνης για όλους θα είναι εδώ. Φωνή επιβίωσης ακούγεται από τον πλανήτη. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε φυλετικές διακρίσεις και εσωτερική τρομοκρατία. Θα είμαι πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς. Υπάρχει μία αλήθεια και πολλά ψέματα. Ακούστηκαν πολλά επί πολλές εβδομάδες. Να υπερασπισθούμε την αλήθεια. Κατανοώ ότι υπάρχει ανησυχία για τις θέσεις εργασίας, για το μέλλον. Σας κατανοώ, αλλά δεν πρέπει να λειτουργούμε σε φατρίες, πρέπει να σταματήσουμε τον εσωτερικό πόλεμο που μας χωρίζει σε μπλε και κόκκινους», τόνισε.

Αν σου άρεσε κάνε