Τίτλοι τέλους: Υπό τους ήχους Sinatra το «αντίο» Τραμπ

Τίτλοι τέλους: Υπό τους ήχους Sinatra το «αντίο» Τραμπ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:42 Δημιουργία 20/01/21, 16:23

Οι τίτλοι τέλους της προεδρίας Τραμπ έπεσαν... με τις ΗΠΑ να γυρίζουν σελίδα, έχοντας στο τιμόνι τον Τζο Μπάιντεν.

Το ζευγάρι Τραμπ αναχώρησε με το Air Force One για το Μαρ-α-Λάγκο με μουσική συνοδεία Sinatra, ενώ ο απερχόμενος πρόεδρος προειδοποίησε ότι θα «επιστρέψει», πλέκοντας μάλιστα το εγκώμιο της οικογένειάς του και του ιδίου για τα «επιτεύγματά του».

President Trump, first lady leave White House for final time | National  News | tulsaworld.com

Ο Τραμπ μίλησε εκτός κειμένου στην αυτοσχέδια εξέδρα που είχε στηθεί στην αεροπορική βάση Άντριους μετά από 21 κανονιοβολισμούς προς τιμήν του υπό τις επευφημίες των μελών της οικογένειάς του και κάποιων δεκάδων οπαδών του.

Είναι ο πρώτος Πρόεδρος από το 1869 που δεν θα βρεθεί την τελετή ορκωμοσίας του διαδόχου του.

Οι μόνοι που συγκεντρώθηκαν για να τον αποχαιρετήσουν εκτός από το προσωπικό του Λευκού Οίκου, ήταν κάποιοι δημοσιογράφοι.

Ο Τραμπ ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα κυβέρνηση, αλλά δεν κατονόμασε τον Μπάιντεν.

Φτάνοντας στην αεροπορική βάση Άντριους, όπου περίμενε με ζεσταμένες τις μηχανές το Air Force One, τα παιδιά του και οι περίπου 100 οπαδοί του τον υποδέχθηκαν με ζητωκραυγές.

«Σας αγαπούμε. Σας το λέω από τα βάθη της καρδιάς μου. Ήταν μια απίστευτη τετραετία. Πετύχαμε τόσα πολλά μαζί. Θέλω να σας ευχαριστήσω για τις προσπάθειές σας, τη σκληρή δουλειά σας, ο κόσμος δεν έχει ιδέα πόσο σκληρά εργάστηκε αυτή η οικογένεια για σας. Θα μπορούσαν να έχουν μια πολύ πιο άνετη ζωή, αλλά έκαναν φανταστική δουλειά», είπε ο Τραμπ και στη συνέχεια έδωσε το λόγο στη Μελάνια.

Donald Trump melania leave white house final time president joe biden  inauguration day | World News – India TV

Από την πλευρά της, η Μελάνια ντυμένη στα μαύρα και κρατώντας τσάντα αξίας 70.000 δολαρίων, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το να είμαι η Πρώτη Κυρία της χώρας ήταν η μεγαλύτερη τιμή μου. Σας ευχαριστώ για την αγάπη και την υποστήριξή σας. Θα είστε στις σκέψεις και τις προσευχές μου. Ο Θεός να σας ευλογεί όλους. Ο Θεός να ευλογεί τις οικογένειές σας. Και ο Θεός να ευλογεί αυτό το όμορφο έθνος. Ευχαριστώ».

«Είσαι καταπληκτικοί άνθρωποι. Αυτή είναι μια υπέροχη, υπέροχη χώρα. Είναι η μεγαλύτερη τιμή και προνόμιο να είμαι ο Πρόεδρός σας», είπε ο Τραμπ στα μέλη της οικογένειας και του προσωπικού του, που τον παρακολουθούσαν.

trump-23

«Θα παλεύω πάντα για εσάς. Θα παρακολουθώ. Θα ακούω και θα σας πω ότι το μέλλον αυτής της χώρας δεν ήταν ποτέ καλύτερο. Εύχομαι στη νέα διοίκηση καλή τύχη και μεγάλη επιτυχία. Νομίζω ότι θα έχουν μεγάλη επιτυχία. Έχουν τα θεμέλια να κάνουν κάτι πραγματικά εντυπωσιακό», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Ευχαρίστησε επίσης τον Αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, την Κάρεν Πενς και το Κογκρέσο.

Αναφερόμενος στην οικογένειά του, είπε: «Οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα πόσο σκληρά δούλεψε αυτή η οικογένεια. Θα μπορούσαν να είχαν μια πολύ πιο εύκολη ζωή, αλλά απλά, έκαναν φανταστική δουλειά».

Επίσης, αποκάλεσε την πρώτη κυρία, Μελάνια Τραμπ «γυναίκα με μεγάλη χάρη, ομορφιά και αξιοπρέπεια» και είπε ότι ήταν «τόσο δημοφιλής στους ανθρώπους», παρά τη δημοσκόπηση του CNN που διαπίστωσε ότι είναι η πρώτη κυρία με τη χαμηλότερη δημοτικότητα στην πρόσφατη ιστορία.

Αν σου άρεσε κάνε