Η Handelsblatt για τις προτεραιότητες Μητσοτάκη με το Ταμείο Ανάκαμψης

Η Handelsblatt για τις προτεραιότητες Μητσοτάκη με το Ταμείο Ανάκαμψης

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 19/01/21, 09:24

«Ψηλά» στη λίστα με τις χώρες που προωθούν ταχύτερα την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ τοποθετηθεί την Ελλάδα η Handelsblatt.

Όπως μεταφέρει η Deutsche Welle, η γερμανική εφημερίδα αναφέρει πως «προκειμένου να λάβουν χρήματα τα κράτη της ΕΕ πρέπει να προσκομίσουν συγκεκριμένα σχέδια. Εντούτοις τα δύο κράτη που επωφελούνται περισσότερο, η Ισπανία και η Ιταλία, δεν σημειώνουν πρόοδο. Ενώ η Γαλλία και η Ελλάδα έχουν ήδη παρουσιάσει λίστα με λεπτομερή πρότζεκτ, τα σχέδια της Ρώμης και της Μαδρίτης περιορίζονται σε γενικές ανακοινώσεις».

Ειδικότερα σχετικά με το πλάνο της Ελλάδας αναφέρει: «Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατέστησε εξαρχής προτεραιότητά του το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Βλέπει σε αυτό μια ευκαιρία, ούτως ώστε η χώρα που επί χρόνια επλήγη από την κρίση να επαναπροσδιοριστεί και να καταστεί ελκυστικός τόπος για επενδυτές.»

Το ρεπορτάζ υπενθυμίζει επίσης ότι η κυβέρνηση επωφελήθηκε κι από τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις πέρυσι επιτροπής ειδικών υπό τον νομπελίστα Χριστόφορο Πισσαρίδη. Η Handlsblatt συνοψίζει τέλος τους βασικούς άξονες του ελληνικού, πολυσέλιδου πλάνου σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης: ψηφιοποίηση, εκσυγχρονισμός δημόσιας διοίκησης, «πράσινα» έργα και ηλεκτροκίνηση, δικαστική μεταρρύθμιση, επαγγελματική εκπαίδευση και σύνδεση πανεπιστημίου –χώρου εργασίας.

Αν σου άρεσε κάνε