Κυπριακό: Συναντήσεις Λουτ με Αναστασιάδη και Τατάρ

Κυπριακό: Συναντήσεις Λουτ με Αναστασιάδη και Τατάρ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 10:24 Δημιουργία 11/01/21, 09:23

Επαφές με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Ανασταασιάδη και τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ, θα έχει σήμερα, Δευτέρα, η ειδική απεσταλμένη του γγ των ΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Λουτ.

Προηγήθηκε επιστολή του κ. Αναστασιάδη για το Κυπριακό στον ΓΓ του ΟΗΕ με συγκεκριμένες προτάσεις ενόψει της πρωτοβουλίας του κ. Γκουτέρες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Η επιστολή, όπως είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Παναγιώτης Σεντώνας «διαβιβάζει μια σειρά από προτάσεις, που συμβάλλουν στη δημιουργία ενός εποικοδομητικού περιβάλλοντος και που ενδυναμώνουν την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού, ενόψει της πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει ο κ. Γκουτέρες για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και ανταποκρινόμενος στην έκκληση του ΓΓ προς αυτό το σκοπό».

Μετά το ταξίδι που πραγματοποίησε στην Κύπρο στις αρχές Δεκεμβρίου 2020, η κ. Λουτ βρίσκεται εκ νέου στη Λευκωσία, προκειμένου να πραγματοποιήσει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ, στο πλαίσιο προετοιμασίας άτυπης πενταμερούς για το Κυπριακό, η οποία προγραμματίζεται για τις αρχές Φεβρουαρίου.

Η συνάντηση της κ. Λουτ με τον Ερσίν Τατάρ έχει προγραμματισθεί για τις 14:30 το μεσημέρι.

Αν σου άρεσε κάνε