Ηχηρό μήνυμα επικύρωσης της νίκης Μπάιντεν από Πελόζι

Ηχηρό μήνυμα επικύρωσης της νίκης Μπάιντεν από Πελόζι

ΔΙΕΘΝΗ UPD 02:20 Δημιουργία 07/01/21, 02:13

Ηχηρό μήνυμα συνέχισης της δημοκρατικής διαδικασίας επικύρωσης του εκλογικού αποτελέσματος έστειλε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, τονίζοντας σε επιστολή της ότι αποφασίστηκε να προχωρήσουν οι εργασίες.

«Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε απόψε», σημείωσε χαρακτηριστικά, σε επιστολή προς τους συναδέλφους της, στην οποία ανακοίνωσε ότι οι επικεφαλής του Κογκρέσου αποφάσισαν την επανεκκίνηση των εργασιών για να πιστοποιηθεί η νίκη του Τζο Μπάιντεν, μόλις το Καπιτώλιο είναι έτοιμο για συνεδρίαση.

Νωρίτερα, διακόπηκε η συνεδρίαση στο Καπιτώλιο εξαιτίας των υποστηρικτών του Τραμπ που εισέβαλαν βίαια στον χώρο.

Επισημαίνεται πως πρόκειται για ιστορική νίκη για τους Δημοκρατικούς, οι οποίοι πήραν και τη δεύτερη έδρα για τη Γερουσία των ΗΠΑ στις επαναληπτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Τζόρτζια.

Ειδικότερα, ο Δημοκρατικός Τζον Όσοφ συγκεντρώνει το 50,3% και ο Ρεπουμπλικανός Ντέιβιντ Περντιού το 49,7% με καταμετρημένο το 98% των ψήφων, σύμφωνα με τα δεδομένα της εταιρίας Edison Research.

Το προβάδισμα του Όσοφ είναι μεγαλύτερο από εκείνο που απαιτείτο προκειμένου να αποφευχθεί μια ενδεχόμενη ανακαταμέτρηση και η Edison ανέφερε ότι η διαφορά του από τον αντίπαλό του αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται.

Αν σου άρεσε κάνε