ΗΠΑ: Αντιδράσεις για τη μη έκδοση του Τζ. Ασανζ - Άσυλο προσφέρει το Μεξικό

ΗΠΑ: Αντιδράσεις για τη μη έκδοση του Τζ. Ασανζ - Άσυλο προσφέρει το Μεξικό

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:34 Δημιουργία 04/01/21, 19:20

Την απογοήτευσή του σχετικά με την απόφαση του βρετανικού δικαστηρίου, κατά της έκδοσης του ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασανζ, εξέφρασε το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

«Ενώ είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι με την τελική απόφαση του δικαστηρίου, είμαστε ικανοποιημένοι που οι ΗΠΑ υπερίσχυσαν σε κάθε νομικό ζήτημα. Ειδικότερα, το δικαστήριο απέρριψε όλα τα επιχειρήματα του κ. Ασάνζ σχετικά με τα πολιτικά κίνητρα, τη δίκαιη δίκη και την ελευθερία του λόγου», αναφέρει σχετική δήλωση.

Να σημειωθεί πως το βρετανικό κεντρικό ποινικό δικαστήριο γνωμοδότησε κατά της έκδοσης στις ΗΠΑ του Τζ. Ασανζ, αφού η δικαστής επικαλέστηκε λόγους υγείας, καθώς και το ενδεχόμενο ο Αυστραλός δημοσιογράφος να επιχειρήσει να αυτοκτονήσει.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος του Μεξικού, Αντρέ Μανουέλ Λόπεθ Ομπραντόρ επεσήμανε πως η χώρα του θα μπορούσε να χορηγήσει πολιτικό άσυλο στον Τζούλιαν Ασάνζ, εάν το Λονδίνο συμφωνήσει να τον απελευθερώσει, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Ο Ασάνζ είναι δημοσιογράφος και αξίζει μια ευκαιρία, είμαι υπέρ της χορήγησης χάρης. Θα του δώσουμε προστασία».

Αν σου άρεσε κάνε