Η Διεθνής Αμνηστία προειδοποιεί: Οι πλούσιες χώρες αγόρασαν υπερβολικές δόσεις εμβολίου

Η Διεθνής Αμνηστία προειδοποιεί: Οι πλούσιες χώρες αγόρασαν υπερβολικές δόσεις εμβολίου

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:44 Δημιουργία 09/12/20, 16:34

Τις τριπλάσιες σχεδόν δόσεις εμβολίων του κορονοϊού από αυτές που χρειάζονται για να εμβολιάσουν τον πληθυσμό τους ως το τέλος του 2021, φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» οι πιο πλούσιες χώρες σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία και άλλες οργανώσεις.

«Περίπου 70 φτωχές χώρες θα είναι σε θέση να εμβολιάσουν έναν στους 10 ανθρώπους ενάντια στη Covid-19 την επόμενη χρονιά αν δεν ληφθεί άμεσα δράση» ανέφερε η Διεθνής Αμνηστία.

«Τα επικαιροποιημένα στοιχεία δείχνουν ότι πλούσιες χώρες οι οποίες αντιστοιχούν μόνο στο 14% του παγκόσμιου πληθυσμού έχουν αγοράσει ως και 53% όλων των ελπιδοφόρων εμβολίων ως τώρα» σημείωσε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Διεθνής Αμνηστία επισήμανε ότι ο Καναδάς είναι η χώρα η οποία έχει αγοράσει τις περισσότερες δόσεις σε σχέση με τον πληθυσμό της, καθώς επαρκούν για να εμβολιαστεί κάθε Καναδός από πέντε φορές.

Η οργάνωση απηύθυνε έκκληση να στηριχτεί η πρόταση της Νότιας Αφρικής και της Ινδίας για άρση των πνευματικών δικαιωμάτων για τα εμβόλια, τα τεστ και τις θεραπείες κατά της Covid-19.

Αν σου άρεσε κάνε