Κλούγκε, ΠΟΥ: Είτε θα δούμε τρίτο κύμα είτε θα κρατήσουμε τη γραμμή εδώ

Κλούγκε, ΠΟΥ: Είτε θα δούμε τρίτο κύμα είτε θα κρατήσουμε τη γραμμή εδώ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:32 Δημιουργία 02/12/20, 19:19

«Είτε θα δούμε ένα τρίτο κύμα, είτε θα κρατήσουμε τη γραμμή εδώ» είναι η χαρακτηριστική επισήμανση στο μήνυμα του γενικού περιφερειακού διευθυντή του ΠΟΥ στην Ευρώπη, Χανς Κλούγκε, το οποίο μεταδόθηκε κατά την ενημέρωση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

«Είναι μια πρόκληση την οποία μπορούμε να αντιπαρέλθουμε, αν κάνουμε σωστές επιλογές. Είτε θα δούμε ένα τρίτο κύμα, είτε θα κρατήσουμε τη γραμμή εδώ», είπε ο Κλούγκε και τόνισε: «Ο ιός έχει ακόμη τη δυνατότητα να κάνει εξαιρετικά μεγάλο κακό».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα κομμάτι της λύσης είναι ο εμβολιασμός. Ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ τόνισε πως στην Ελλάδα ο εμβολιασμός και για άλλες ασθένειες βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα.

«Η μεγάλη πλειονότητα του ελληνικού πληθυσμού προστατεύεται μέσω ενός ευρέος προγράμματος εμβολιασμού. Γνωρίζετε πολύ καλά την προστασία που σώζει ζωές μέσω του εμβολιασμού», σημείωσε ο ίδιος.

«Δεν είναι ασύνηθες να ανησυχούμε για τον εμβολιασμό. Το να πάρει κανείς το εμβόλιο θα είναι ένας καταλύτης, ένα αποτελεσματικό όπλο κατά της πανδημίας» είπε, υπογραμμίζοντας πως ακολουθούνται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να χορηγηθεί έγκριση.

«Η κυβέρνηση έχει παρουσιάσει ένα σχέδιο για να ξεδιπλωθεί το σχέδιο εμβολιασμού του Covid-19. Έχει σημειώσει τεράστια προσπάθεια, ώστε ο αριθμός εμβολίων θα διανεμηθεί με δίκαιο τρόπο. Τώρα, το σχέδιο πρέπει να εφαρμοστεί», πρόσθεσε.

«Μαζί μπορούμε να πολεμήσουμε και να κερδίσουμε τον πόλεμο της πανδημίας», είπε κλείνοντας ο Χανς Κλούγκε, ο οποίος ευχήθηκε: «Εύχομαι σε όλους τους Έλληνες, καλά Χριστούγεννα. Το μεγαλύτερο δώρο θα είναι να δράσουμε υπεύθυνα, να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης».

Αν σου άρεσε κάνε