Οι ΥΠΕΞ της ΕΕ παραπέμπουν στο Δεκέμβριο τις αποφάσεις για την Τουρκία

Οι ΥΠΕΞ της ΕΕ παραπέμπουν στο Δεκέμβριο τις αποφάσεις για την Τουρκία

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 19/11/20, 17:08

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να τηρεί στάση αναμονής αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα προς την Ελλάδα και την Κύπρο, όπως επιβεβαιώθηκε και από τη σημερινή τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ υπό τον Ζοζέπ Μπορέλ.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο επικεφαλής Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ σημείωσε πως «μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν θετικά μηνύματα από την πλευρά της Τουρκίας».

Ο Ισπανός αξιωματούχος υπογράμμισε ότι η ΕΕ επαναλαμβάνει «την αλληλεγγύη της ΕΕ στην Ελλάδα και την Κύπρο» και προσέθεσε ότι «είναι σημαντικό η Τουρκία να καταλάβει ότι η συμπεριφορά της μεγαλώνει την απόστασή της από την ΕΕ».

«Για να επιστρέψουμε στη θετική ατζέντα, όπως ευχόμαστε, θα απαιτήσουμε θεμελιώδη αλλαγή της τακτικής από την πλευρά της Τουρκίας», σημείωσε.

Ταυτόχρονα, ο κ. Μπορέλ ανέφερε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα δώσει «τις κρίσιμες κατευθύνσεις τον επόμενο μήνα», επισημαίνοντας ότι «ο χρόνος κυλά και πλησιάζουμε σε καθοριστική στιγμή της σχέσης της ΕΕ με την Τουρκία». Τέλος, ο Ύπατος Εκπρόσωπος έκανε λόγο για «πολύ αρνητικά γεγονότα», αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις στα Βαρώσια.

Αν σου άρεσε κάνε