«Οχυρώνονται» Λεμεσός και Πάφος μετά την αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού

«Οχυρώνονται» Λεμεσός και Πάφος μετά την αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:37 Δημιουργία 12/11/20, 14:29

Τη διακοπή της μετακίνησης από και προς τη Λεμεσό και την Πάφο αποφάσισε η κυπριακή κυέρνηση με στόχο την αποτροπή της διασποράς του ιού σε ολόκληρη τη χώρα, μετά το ραγδαία αυξανόμενο ρυθμό κρουσμάτων.

Από απόψε και έως τις 30 Νοεμβρίου, οι δύο επαρχίες «σφραγίζονται», ενώ επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε διάγγελμά του, τα πρωτόγνωρα μέτρα επιβλήθηκαν από τα επιδημιολογικά δεδομένα που καταγράφηκαν στις δύο επαρχίες, αφού το 68% των νέων κρουσμάτων προέρχεται από τη Λεμεσό και την Πάφο ενώ το 70% των νοσηλευόμενων στα νοσοκομεία λόγω Covid-19 διαμένουν στις εν λόγω επαρχίες.

Να σημειωθεί πως για εφαρμογή των μέτρων, η κυβέρνηση επιτάσσει την αστυνομία αλλά και τον στρατό προκειμένου να αποτραπεί η μετακίνηση από και προς τη Λεμεσό και την Πάφο.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση προκειμένου να αποκοπούν δρόμοι με την τοποθέτηση φυσικών εμποδίων. Τα σημεία ελέγχου, θα στελεχώνονται από μέλη της αστυνομίας και του στρατού για ολόκληρο το 24ωρο ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σχεδιασμός προνοεί τη χρήση rapid tests για όσους νομιμοποιούνται να εισέλθουν ή να εξέλθουν από τις ζώνες του ιδιότυπου lockdown.

Πηγή: Deutsche Welle

Αν σου άρεσε κάνε