Τζ. Τριντό για εμβόλιο Covid-19: «Βλέπουμε φως στο τούνελ - Πρέπει να κάνουμε κουράγιο»

Τζ. Τριντό για εμβόλιο Covid-19: «Βλέπουμε φως στο τούνελ - Πρέπει να κάνουμε κουράγιο»

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:00 Δημιουργία 09/11/20, 19:50

Κουράγιο μέχρι τον εμβολιασμό, ζήτησε από τους Καναδούς ο πρωθυπουργός της χώρας Τζαστιν Τριντό, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως αρχίζουμε να «βλέπουμε φως στο τέλος του τούνελ».

Η ανακοίνωση της Pfizer Inc ότι το πειραματικό της εμβόλιο είναι άνω του 90% αποτελεσματικό στην προστασία από την Covid-19, με βάση αρχικά στοιχεία από ευρεία έρευνα, είναι «πολύ ενθαρρυντική» δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό.

«Ελπίζουμε ότι ένα εμβόλιο θα έρθει στις αρχές του επόμενου έτους. Βλέπουμε φως στο τέλος του τούνελ», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, καθώς ο Καναδάς έχει ήδη συνάψει συμφωνία με την Pfizer για τουλάχιστον 20 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου.

Αυτή τη στιγμή το δεύτερο κύμα της πανδημίας σαρώνει και τον Καναδά, ο οποίος μετρά καθημερινά ρεκόρ νέων μολύνσεων. Η χώρα έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής συνολικά 264.113 κρούσματα και 10.522 θανάτους, αναγκάζοντας ορισμένες επαρχίες να επιβάλουν εκ νέου περιορισμούς.

«Το εμβόλιο δεν θα βοηθήσει εσάς ή την οικογένειά σας αν προσβληθείτε τώρα με Covid. Πρέπει να κάνουμε κουράγιο- οι επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι», αναφέρει ο Τζ. Τριντό.

Να σημειωθεί πως ο Καναδάς έχει υπογράψει συμφωνίες με αρκετές μεγάλες εταιρείες για πρόσβαση σε έως και 358 εκατομμύρια δόσεις των διαφόρων υποψηφίων εμβολίων κατά της νόσου.

Αν σου άρεσε κάνε