Νέο ρεκόρ ημερήσιων θανάτων από τον κορονοϊό στο Ιράν

Νέο ρεκόρ ημερήσιων θανάτων από τον κορονοϊό στο Ιράν

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 08/11/20, 16:48

Βαρύ το τίμημα που πληρώνει το Ιράν στην πανδημία. Η χώρα κατέγραψε ρεκόρ ημερήσιων θανάτων από τον νέο κορονοϊό, με 459 νεκρούς, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Το σύνολο των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του Covid-19, ανέρχεται πλέον σε 38.291 στην πλέον πληγείσα από την επιδημία χώρα της Μέσης Ανατολής.

Η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Σίμα Σαντάτ Λιρί είπε στην κρατική τηλεόραση ότι το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 9.236, στις 682.486 μολύνσεις.

Μπροστά στο ανεξέλεγκτο δεύτερο κύμα της πανδημίας, ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί ανακοίνωσε νέα μέτρα για τον περιορισμό του ιού, απευθύνοντας έκκληση για ενότητα στη μάχη εναντίον του Covid-19.

Τα μη απαραίτητα εμπορικά καταστήματα, όπως τα εμπορικά κέντρα και τα μικρά καταστήματα, αλλά και κινηματογράφοι και οι αίθουσες άθλησης θα πρέπει να κλείνουν στις 6 το απόγευμα καθημερινά από την προσεχή Τρίτη, για έναν μήνα, ανακοίνωσε ο Ροχανί, σε τηλεοπτική παρέμβασή του.

Τα μέτρα θα εφαρμοστούν στην Τεχεράνη, όπως και σε άλλες πρωτεύουσες των επαρχιών και στις «πυκνοκατοικημένες πόλεις», διευκρίνισε ο Ιρανός πρόεδρος.

Αν σου άρεσε κάνε