Βρετανία: Δεύτερο κύμα...πανικού - Αδειάζουν και πάλι τα ράφια

Βρετανία: Δεύτερο κύμα...πανικού - Αδειάζουν και πάλι τα ράφια

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:14 Δημιουργία 02/11/20, 18:51

Πανικό στο κοινό της Βρετανίας το οποίο σπεύδει να ... αδειάσει τα ράφια των σουπερ μάρκετ, φαίνεται να έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Μπόρις Τζόνσον σχετικά με το δεύτερο lockdown.

Σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, οι πολίτες μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι μόνο για λόγους που σχετίζονται με εκπαίδευση, εργασία, άσκηση, αγορά ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων, καθώς και για τη φροντίδα ατόμων σε ανάγκη.

Με μοναδικές εξαιρέσεις τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία, όλα τα υπόλοιπα μαγαζιά., θα αναγκαστούν να ...κατεβάσουν ρολά.

Μετά τις ανακοινώσεις Τζόνσον, είδη όπως ζυμαρικά, ξηροί καρποί, αλεύρι, ζάχαρη, κονσέρβες, ψωμί, γάλα και (φυσικά) χαρτιά υγείας εξαφανίστηκαν και αυτή τη φορά από τα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Οι αλυσίδες καταστημάτων έκαναν έκκληση στους καταναλωτές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να προμηθευτούν μόνο ότι έχουν άμεση ανάγκη -κάτι που δε φαίνεται να εισακούστηκε από τους Βρετανούς, οι οποίοι στο φόβο του δεύτερου lockdown, μετατρέπουν τα σπίτια τους σε μινι-αποθήκες.

Στο Twitter μάλιστα, δημιουργήθηκε ειδικά για την περίσταση το hashtag #PanicBuying, το οποίο έχει κατακλυστεί από αναρτήσεις εξαγριωμένων πολιτών, για την εγωιστική συμπεριφορά των συμπατριωτών τους.

Αν σου άρεσε κάνε