Σχεδόν 13.000 τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στη Γερμανία

Σχεδόν 13.000 τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στη Γερμανία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 08:12 Δημιουργία 02/11/20, 08:08

Με την εξάπλωση του κορονοϊού Covid-19 στη Γερμανία να συνεχίζεται χωρίς κάμψη, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης τίθεται από σήμερα σε μερικό lockdown με στόχο τον περιορισμό της πανδημίας, με τα μέτρα να αναμένεται να ισχύσουν για τουλάχιστον 1 μήνα.

Όπως ανακοίνωσε το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε τις προηγούμενες 24 ώρες κατά 12.097, με το σύνολο των μολύνσεων να φθάνει τις 545.027.

Το ίδιο διάστημα οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 αυξήθηκαν κατά 49 στους 10.530, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Από σήμερα και για τον υπόλοιπο μήνα κλείνουν εστιατόρια, καφέ, μπαρ και κλαμπ, μουσεία, θέατρα, κινηματογράφοι και συναυλιακοί χώροι, γυμναστήρια, κολυμβητήρια και κέντρα αισθητικής, καζίνο, κέντρα στοιχήματος και οίκοι ανοχής, ενώ θα συνεχίσουν να λειτουργούν τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί, οι επιχειρήσεις λιανικού και χονδρικού εμπορίου και οι βιομηχανίες.

Σε δημόσιους χώρους επιτρέπεται η συνάντηση το πολύ δέκα προσώπων, από έως και δύο νοικοκυριά, ενώ η πολιτεία απευθύνει σύσταση να αποφεύγονται τα «μη αναγκαία» ταξίδια στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Αντίστοιχα, απαγορεύονται οι διανυκτερεύσεις τουριστών από το εξωτερικό, εκτός από έκτακτες περιπτώσεις.

Τα σύνορα της Γερμανίας θα παραμείνουν ωστόσο ανοιχτά, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, επισημαίνοντας ότι οι γερμανικές υπηρεσίες έχουν αποκτήσει σημαντική εμπειρία από τον έλεγχο των συνόρων ο οποίος επεβλήθη κατά την πρώτη φάση της πανδημίας.

Αν σου άρεσε κάνε