CommonPass: Πιστοποιητικό υγείας για αεροπορικές εταιρείες

CommonPass: Πιστοποιητικό υγείας για αεροπορικές εταιρείες

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:49 Δημιουργία 07/10/20, 14:37

Σε μια προσπάθεια επανεκκίνησης των αεροπορικών ταξιδιών, αναμένονται να ξεκινήσουν δοκιμές ενός ψηφιακού δελτίου υγείας.

Η δοκιμή του Common Pass, του δελτίου που θα πιστοποιεί ότι οι επιβάτες των αεροπορικών εταιρειών δεν έχουν Covid-19, πρόκειται να ξεκινήσει αυτήν την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τους Financial Times, το CommonPass, έχει τη στήριξη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και στοχεύει να δημιουργήσει την πρώτη παγκοσμίως αναγνωρισμένη απόδειξη ότι ένας επιβάτης έχει αρνητικό τεστ για τον ιό πριν από μία πτήση, χρησιμοποιώντας ένα ψηφιακό πιστοποιητικό που έχει κάνει «κατέβει» από ένα κινητό τηλέφωνο.

Το Common Pass δε θα κάνει τεστ, αλλά στοχεύει στην καθιέρωση πιστοποιήσεων για τα αποτελέσματα των τεστ Covid-19 και στην απόδειξη, πως ο επιβάτης έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

«Οι δοκιμές είναι κρίσιμες για την ανάπτυξη μίας εναλλακτικής λύσης στην καραντίνα και στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που ισχύουν σήμερα σε πολλές χώρες», δήλωσε ο Steve Morrisey, στέλεχος της United Airlines, που συμμετέχει στο πιλοτικό πρόγραμμα.

Την Πέμπτη, οι εταιρείες United και Cathay Pacific Airways θα αρχίσουν τις δοκιμές του ψηφιακού πιστοποιητικού υγείας σε δρομολόγια που συνδέουν ταξιδιωτικούς κόμβους όπως το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, το Χονγκ Κονγκ και η Σιγκαπούρη.

Αν σου άρεσε κάνε