Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Σπάει» την καραντίνα βάσει κανονισμών Βελγίου

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Σπάει» την καραντίνα βάσει κανονισμών Βελγίου

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:06 Δημιουργία 06/10/20, 14:51

Σταματά την καραντίνα μετά από μόλις μια εβδομάδα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στην οποία είχε μπει μετά από επαφή της με άτομο θετικό στον κορονοϊό.

Παρά τις οδηγίες της ΕΕ για απομόνωση 14ημερών μετά από επαφή με κρούσμα κορονοϊού, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και γιατρός, φον ντερ Λάιεν, αποφάσισε να αγνοήσει την ευρωπαϊκή υπηρεσία δημόσιας υγείας και να παραμείνει σε αυτοαπομόνωση για προληπτικούς λόγους έως σήμερα το απόγευμα καθώς τα 2 τέστ στα οποία έχει έως τώρα υποβληθεί, ήταν αρνητικά.

Η φον ντερ Λάιεν παρέμεινε σε καραντίνα όσο διάστημα προβλέπεται από τους κανόνες που ισχύουν στο Βέλγιο, το οποίο από την 1η Οκτωβρίου μείωσε τη διάρκεια της καραντίνας από 14 ημέρες σε επτά, παρά το γεγονός ότι στη χώρα καταγράφεται αυτή την περίοδο ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά μολύνσεων από covid-19. Το μέτρο άλλαξε κυρίως λόγω του ότι οι πολίτες δυσκολεύονταν να τηρήσουν τους κανόνες, οι οποίοι είχαν μεγάλες κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις, όπως είχε εξηγήσει εκπρόσωπος του βελγικού υπουργείου Υγείας.

Ωστόσο, η επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC) Αντρεα Έιμον, υποστηρίζει πως ακόμη και οι 14 ημέρες ίσως να μην είναι αρκετές, αφού ένα 3 με 4% των μολύνσεων εμφανίζονται έπειτα από δύο εβδομάδες.

Τη μείωση της καραντίνας έχουν ακολουθήσει και άλλες χώρες όπως η Γαλλία και η Ισπανία, οι οποίες περιόρισαν το διάστημα σε 7 και 10,μέρες αντίστοιχα, εξηγώντας ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι μεταδοτικοί έπειτα από αυτό το διάστημα.

Αν σου άρεσε κάνε