Συνέντευξη Ναβάλνι: Με δηλητηρίασαν με εντολή Πούτιν

Συνέντευξη Ναβάλνι: Με δηλητηρίασαν με εντολή Πούτιν

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:14 Δημιουργία 06/10/20, 13:52

Στο κανάλι Youtube διακεκριμένου Ρώσου μπλόγκερ, έκανε την πρώτη του εμφάνιση μετά τη σοβαρή περιπέτεια της υγείας του, ο Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο 44χρονος επικριτής του Βλαντιμίρ Πούτιν, στη δίωρη συνέντευξή του κατηγόρησε ευθέως το Ρώσο πρόεδρο, υποστηρίζοντας πως με δική του εντολή οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας, τον δηλητηρίασαν, χρησιμοποιώντας το σπάνιο νευροτοξικό παράγοντα νόβιτσοκ. Μάλιστα, όπως ανέφερε, την ημέρα του συμβάντος ο ίδιος αισθανόταν καλά, με τα πρώτα συμπτώματα να εμφανίζονται 20 λεπτά μετά την απογείωση του αεροπλάνου από το Ομσκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γιατροί στο Ομσκ της Σιβηρίας, όπου είχε μεταφερθεί αρχικά όταν κατέρρευσε στη διάρκεια της πτήσης, δεν επέτρεπαν την αερομετακομιδή του στη Γερμανία ώστε να εξαφανιστούν από τον οργανισμό του τα ίχνη του νόβιτσοκ.

Περιγράφοντας την εμπειρία του, ο Ναβάλνι είπε πως δεν μπορούσε να καταλάβει τι συνέβαινε, αλλά ότι ένιωθε ότι πεθαίνει.

Όπως υποστηρίζει ο «αιώνιος πολέμιος» του Β. Πούτιν, ο πρόεδρος τον θεωρεί απειλή ενόψει των βουλευτικών εκλογών, οι οποίες ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο παρότι γίνονται αναφορές για μεταφορά τους την επόμενη άνοιξη.

"Κατάλαβαν ότι υπήρχαν μεγάλα, μεγάλα προβλήματα που τους απειλούσαν ενόψει των εκλογών για την Δούμα", σημείωσε ο Ναβάλνι.

Στη συνέντευξη, ο Αλεξέι Ναβάλνι είπε ότι η κατάσταση της υγείας του έχει βελτιωθεί πολύ και ότι οι γιατροί έχουν εντυπωσιαστεί με την ταχεία ανάρρωσή του, αλλά ότι τα χέρια του τρέμουν σε μεγάλο βαθμό και κάνει φυσικοθεραπείες, ενώ η αποθεραπεία του στη Γερμανία πιθανόν να χρειαστεί δύο ακόμη μήνες.

Γερμανία, η Γαλλία και άλλες δυτικές χώρες ζητούν εξηγήσεις από το Κρεμλίνο σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας του Ναβάλνι, αλλά το Κρεμλίνο αρνείται κάθε κατηγορία εις βάρος του.

Αν σου άρεσε κάνε