Στο Αζερμπαϊτζαν σήμερα ο Τσαβούσογλου - Συνάντηση με Αζέρους αξιωματούχους

Στο Αζερμπαϊτζαν σήμερα ο Τσαβούσογλου - Συνάντηση με Αζέρους αξιωματούχους

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:49 Δημιουργία 06/10/20, 12:48

Στο Αζερμπαϊτζάν θα μεταβεί σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας για συνομιλίες με Αζέρους αξιωματούχους σχετικά με το θέμα του Ναγκορνο-Καραμπαχ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, Ο Μ. Τσαβούσογλου, θα πραγματοποιήσει «μια επίσκεψη εργασίας» στη διάρκεια της οποίας θα συναντήσει τον αζέρο πρόεδρο Ιλχάμ Αλίεφ και θα συνομιλήσει με τον ομόλογό του «για την κατάσταση στην κατεχόμενη από την Αρμενία περιφέρεια του Ναγκόρνο Καραμπάχ».

Το τουρκικό ΥΠΕΞ σχολίασε επίσης και τη στάση του Καναδά, να αναστείλει τις εξαγωγές στρατιωτικής τεχνολογίας στην Άγκυρα εξαιτίας κατηγοριών του υπουργού Εξωτερικών Φρανσουά-Φιλίπ Σαμπάιν, πως ο εξοπλισμός χρησιμοποιείται από τις αζερινές δυνάμεις για τις συγκρούσεις στην περιοχή: «Η Τουρκία αναμένει από τον Καναδά να ακολουθήσει μια πολιτική χωρίς δύο μέτρα και δύο σταθμά και να δράσει χωρίς να επηρεάζεται απ' αυτούς που αντιτίθενται στην Τουρκία. Δεν υπάρχει καμιά εξήγηση για την παρεμπόδιση των εξαγωγών αμυντικού εξοπλισμού σε έναν σύμμαχο στο ΝΑΤΟ ενώ ... ο Καναδάς δεν βλέπει κανένα πρόβλημα στο να εξάγει όπλα σε χώρες που έχουν στρατιωτική ανάμιξη στην κρίση στην Υεμένη», ανέφερε.

Ωστόσο, η καναδική οργάνωση για το έλεγχο των εξοπλισμών Project Ploughshares ανακοίνωσε πως εικόνες βίντεο από τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύθηκαν από το Μπακού δείχνουν πως τα μη επανδρωμένα αεροπλάνα είναι εξοπλισμένα με συστήματα απεικόνισης και στόχευσης που κατασκευάζονται σε μονάδα της L3Harris Technologies Inc. που έχει την έδρα της στον Καναδά.

Η Τουρκία παρόλα αυτά, δεν έκρυψε ποτέ τη στήριξή της στο Αζερμπαϊτζάν για το θέμα του Ναγκόρνο - Καραμπαχ, καθώς και στο παρελθόν έχει προμηθεύσει τη χώρα με μη επανδρωμένα αεροπλάνα.

Αν σου άρεσε κάνε