«Παίζει» με τον κορονοϊό και προκαλεί οργή ο Τραμπ

«Παίζει» με τον κορονοϊό και προκαλεί οργή ο Τραμπ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 08:25 Δημιουργία 06/10/20, 08:10

Με απανωτά σόου προκαλεί την κοινή γνώμη ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος επέστρεψε στον Λευκό Οίκο, ύστερα από ολιγοήμερη νοσηλεία, καθώς νοσεί από κορονοϊό.

Τη στιγμή που η πανδημία σαρώνει στον πλανήτη κι οι ΗΠΑ έχουν δεχτεί σοβαρό πλήγμα, καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο ως προς τα καθημερινά κρούσματα και τους θανάτους, πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να απλώνεται πάνω από την κατάσταση της υγείας του Αμερικανού προέδρου.

Από τον Λευκό Οίκο εκπέμπονται μεικτά σινιάλα, με τους γιατρούς να αποφεύγουν να δηλώσουν ανοιχτά τη «διαδρομή» Τραμπ… πως δηλαδή κόλλησε τον νέο ιό.

Ο ίδιος, πάντως, επιστρέφοντας στον Λευκό Οίκο κι έχοντας δεχτεί «πυρά» για τη χθεσινή βόλτα με το αυτοκίνητο, θέτοντας σε κίνδυνο τους συνόδους του, στήθηκε μπροστά από τους φωτορεπόρτερ και αφού έβγαλε την μάσκα επιδεικτικά, βάζοντάς την στην τσέπη, χαιρέτησε στρατιωτικά και μπήκε μέσα, χωρίς να τη φορέσει.

Κι όχι μόνο… Ο Τραμπ, που εξαρχής «έπαιζε» λεκτικά με την πανδημία, ενώ δεν φορούσε καν μάσκα, προέτρεψε τους Αμερικανούς να βγαίνουν κανονικά έξω, την ώρα που οι ΗΠΑ θρηνούν από 210.000 θύματα…

Πολιτικοί αντίπαλοι κι επικριτές ξεσπούν από οργή. «Είδα το tweet που έκανε, μου το έδειξαν, είπε: μην αφήνετε την πανδημία να κυριαρχεί στη ζωή σας. Να πάει να το πει αυτό στις 205.000 οικογένειες που έχασαν κάποιον», είπε ο Τζο Μπάιντεν χαρακτηριστικά.

«Ελπίζω κανένας να μην νομίσει πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Πέρασε αυτό που πέρασε. Κανονικά θα έπρεπε να στέλνει το σωστό μήνυμα στους Αμερικανούς, ότι δηλαδή οι μάσκες είναι σημαντικές», πρόσθεσε ο ίδιος.

Στο μεταξύ, αυτό που συνεχίζει να απασχολεί τα ΜΜΕ στις ΗΠΑ, είναι το πότε ακριβώς μολύνθηκε ο Τραμπ. Ο γιατρός του, Σιν Κόνλεϊ, στην τελευταία ενημέρωση πριν βγει από το νοσοκομείο ο Αμερικανός πρόεδρος, αρνήθηκε φανερά στρεσαρισμένος να δώσει οποιοδήποτε στοιχείο.

Ο Τραμπ μετά το debate, είχε έρθει σε επαφή με πολύ κόσμο, ωστόσο αρνείται από την πλευρά του να πει πότε βρέθηκε θετικός. Ισχυρίζεται πως καθημερινά κάνει τεστ στον Λευκό Οίκο και ότι μέχρι την ημέρα που ανακοίνωσε το θετικό κρούσμα, όλα ήταν αρνητικά.

Σημειώνεται πως συνεργεία έχουν αρχίσει απολύμανση στον Λευκό Οίκο. Κάθε... ίντσα της κατοικίας του Αμερικανού προέδρου θα απολυμανθεί, αν και την ίδια ώρα υπάρχουν ερωτηματικά στα ΜΜΕ για ποιον λόγο δεν έγινε αυτό αμέσως με το που διαγνώστηκε θετικός, αλλά μόλις γύρισε πίσω.

Αν σου άρεσε κάνε