Υποχρεωτική καραντίνα 5 αστέρων για τους τουρίστες της Ταϊλάνδης

Υποχρεωτική καραντίνα 5 αστέρων για τους τουρίστες της Ταϊλάνδης

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:55 Δημιουργία 05/10/20, 15:32

Αυστηρά μέτρα με την ... απαιτούμενη πολυτέλεια επιβάλλουν οι ταϊλανδικές αρχές στους τουρίστες που επιθυμούν να επισκεφθούν τη χώρα.

Η Ταϊλάνδη που ξεκινά ένα αργό και πολύ «προσεκτικό» άνοιγμα στον τουρισμό μετά από έξι μήνες πλήρους απαγόρευσης λόγω πανδημίας, έχει ήδη ετοιμάσει το ξενοδοχείο καραντίνας των ξένων επισκεπτών.

Δεκαέξι βίλες επιφάνειας 110 - 220 τετραγωνικών μέτρων με ιδιωτική πισίνα, μπανιέρα με θέα και king size κρεβάτι, αναδιαμορφώθηκαν ώστε να διαθέτουν επιφάνειες μόνο από ξύλο ή πλαστικό που απολυμαίνονται πιο εύκολα καθώς κάμερες κλειστού συστήματος παρακολούθησης έχουν τοποθετηθεί στην είσοδο κάθε μίας από αυτές.

Οι επισκέπτες θα πρέπει να παραμείνουν σε 14ημερη καραντίνα όπως προβλέπεται από τα διεθνή πρωτόκολλα, να υποβληθούν σε 2 τεστ και 28 θερμομετρήσεις ενώ γιατροί και πράκτορες ασφαλείας θα παρακολουθούν τα δωμάτια 24 ώρες το 24ωρο μέσα από “μια αίθουσα πολέμου”, πριν τους επιτραπεί να μετακινηθούν - σχεδόν - ελεύθερα στη χώρα. Οι τουρίστες που θα έχουν ολοκληρώσει την καραντίνα, θα μπορούν να κυκλοφορήσουν και να παραμείνουν στην Ταϊλάνδη γιια 6-9 μήνες, ωστόσο οι κινήσεις τους θα παρακολουθούνται μέσω εφαρμογών για τα κινητά τηλέφωνα. Παρ' όλα αυτά, αν ένας επισκέπτης προσπαθήσει να βγει από το δωμάτιό του, η αστυνομία θα επέμβει μέσα σε 15 λεπτά, όπως εξήηγσε στέλεχος του ‘Senses Resort’.

Οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου είναι ειδικά εκπαιδευμένοι και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας προκειμένου να διανέμουν τα γεύματα στις πόρτες των τουριστών.

Το κόστος της «χρυσής» καραντίνας, ανέρχεται στα 4.500 ευρώ ανά άτομο, τιμή στην οποία περιλαμβάνεται και η διατροφή.

“Με δεδομένα τα χρήματα που δαπανήθηκαν, δεν θα έχουμε μεγάλο όφελος από αυτή την ειδική πελατεία”, εκτιμά ιδιοκτήτης ενός εκ των 9 ξενοδοχείων του Πουκέτ που θα χρησιμοποιηθούν ως χώροι καραντίνας, Σουπατσόκ Λαονγφέτ ενώ πρόσθεσε “πρέπει απαραιτήτως να βρούμε πηγές εισοδήματος για να στηρίξουμε την ομάδα μας και την τοπική οικονομία”.

Πριν την πανδημία covid-19, ο τουρισμός αντιπροσώπευε το 93% των εσόδων του Πουκέτ. Σήμερα το 95% των ξενοδοχείων του και περισσότερο από το 70% των καταστημάτων του είναι κλειστά, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Εξ ου και η ανάγκη να ξανανοίξει το νησί, αν και πολύ διστακτικά: μόνο περίπου 300 τουρίστες από την Κίνα και τις σκανδιναβικές χώρες αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες, κυρίως αν η υγειονομική κατάσταση παραμείνει υπό έλεγχο. Σε περίπτωση που το εγχείρημα αποδειχθεί επιτυχές και άλλες επαρχίες της Ταϊλάνδης θα ακολουθήσουν το ίδιο μοντέλο.

Αν σου άρεσε κάνε