Τραμπ: Βόλτα με κορονοϊό - «Πυρά» για επικίνδυνο σόου από τους επικριτές του

Τραμπ: Βόλτα με κορονοϊό - «Πυρά» για επικίνδυνο σόου από τους επικριτές του

ΔΙΕΘΝΗ UPD 08:25 Δημιουργία 05/10/20, 08:21

«Αλαλούμ» επικρατεί με τις πληροφορίες, που φτάνουν από τις ΗΠΑ σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Ντόναλντ Τραμπ, με τις τελευταίες εξ αυτών να κάνουν λόγο για εξιτήριο από το νοσοκομείο σήμερα, Δευτέρα.

Πάντως, ο Αμερικανός πρόεδρος που νοσεί από τον κορονοϊό σε ηλικία πάνω από 70 ετών, βγήκε για… βόλτα με το αυτοκίνητο, κάνοντας έκπληξη στους Αμερικανούς πολίτες, τους πατριώτες, όπως τους αποκάλεσε σε νέο μήνυμά του.

Συγκεκριμένα, ξημερώματα Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) ο Τραμπ επιβιβάστηκε σε ένα SUV για να χαιρετήσει και να ευχαριστήσει τους υποστηρικτές, που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το νοσοκομείο.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η ιατρική ομάδα του είχε επιβεβαιώσει ότι το επίπεδο οξυγόνου στο αίμα του μειώθηκε ξαφνικά δύο φορές τις τελευταίες ημέρες.

Τη βόλτα προανήγγειλε ο ίδιος με βίντεο, που ανέβασε μέσα από το στρατιωτικό νοσοκομείο, ενώ συνεχίζει να λαμβάνει θεραπεία.

Πιο αναλυτικά, στο βίντεο αποθεώνει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, λέγοντας ότι «είναι εκπληκτικό και τους ευχαριστώ» και δηλώνοντας πως πρόκειται να κάνει μία «επίσκεψη που θα είναι έκπληξη» σύντομα.

«Είναι ένα ενδιαφέρον ταξίδι και έμαθα πολλά σχετικά με τον κορονοϊό. Ήταν σαν σχολείο. Σαν πραγματικό σχολείο. Και πλέον καταλαβαίνω για τον κορονοϊό. Έχει ενδιαφέρον όλο αυτό και θα σας ενημερώσω σύντομα», σημειώνει.

Στο «μέτωπο» της πορείας της υγείας του, ο γιατρός του αποκάλυψε ότι του είχε δοθεί μια δόση ενός ισχυρού στεροειδούς, που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει συστήσει σε κρίσιμες περιπτώσεις Covid-19.

Ο Δρ Σιν Κόνλει, ο γιατρός του Λευκού Οίκου, είπε ότι ο πρόεδρος έλαβε δεξαμεθαζόνη το Σάββατο και πως είχε βιώσει δύο πτώσεις στα επίπεδα οξυγόνου του από την έναρξη της ασθένειας.

Την ίδια ώρα, παθολόγος στο Walter Reed εξαπέλυσε «πυρά» για τη βόλτα του Τραμπ. «Κάθε άτομο στο όχημα κατά τη διάρκεια αυτής της εντελώς περιττής προεδρικής βόλτας μόλις τώρα πρέπει να τεθεί σε καραντίνα για 14 ημέρες. Μπορεί να αρρωστήσουν. Μπορεί να πεθάνουν. Για ένα πολιτικό θέατρο. Διατάχθηκαν από τον Τραμπ να θέσουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για ένα Θέατρο. Αυτό είναι παραφροσύνη », έγραψε ο Δρ Τζέιμς Π. Φίλιπς.

Παράλληλα, επικριτές του τον κατηγορούν ότι έλαβε αναβολικά, για να δώσει ένα ακόμη σόου, θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο τη δική του υγεία, αλλά και όσων των συνόδευαν στη βόλτα. Ακόμη, χαρακτηρίζουν «ρόδινες» τις πληροφορίες, που μεταδίδει ο γιατρός του, επισημαίνοντας πως αντιμετωπίζει την κατάσταση σαν… απλό κρυολόγημα.

Αν σου άρεσε κάνε