Έντονη δυσαρέσκεια της Ρωσίας για τη σύσφιξη σχέσεων Ελλάδας -  ΗΠΑ

Έντονη δυσαρέσκεια της Ρωσίας για τη σύσφιξη σχέσεων Ελλάδας - ΗΠΑ

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 02/10/20, 17:12

Την ενόχλησή της για την τροπή που παίρνουν οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις εξέφρασε η Μόσχα και επισήμως, με δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα στο Twitter, υπό τύπον σχολίου για την πρόσφατη επίσκεψη του επικεφαλής του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο στη χώρα μας.

Οι δηλώσεις Ζαχάροβα, οι οποίες μεταφέρονται στα ελληνικά μέσω του λογαριασμού της ρωσικής πρεσβείας των Αθηνών στο Twitter, έχουν ως εξής:

«Τα σχέδια των ΗΠΑ για τη διεύρυνση στρατιωτικής παρουσίας στην Ανατολική Μεσόγειο μας ανησυχούν επειδή έχουν ξεκάθαρο αντιρωσικό χαρακτήρα. Κανείς δεν το κρύβει. Αντικατοπτρίζουν την επιθετική πολιτική των ΗΠΑ, δεν συμβάλλουν στην ενίσχυση της ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή.

Όσον αφορά στα ενεργειακά ζητήματα, ποτέ δεν επιδιώξαμε τον ρόλο του προμηθευτή μονοπωλιστή, που μας αποδίδεται. Την επιλογή πρέπει να κάνουν οι ίδιες οι χώρες-καταναλωτές, βάσει της λογικής του ελεύθερου ανταγωνισμού, της οικονομικής σκοπιμότητας και του οφέλους τους» καταλήγει το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Αν σου άρεσε κάνε