Αμείωτο το αιματοκύλισμα στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Αμείωτο το αιματοκύλισμα στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:09 Δημιουργία 29/09/20, 13:50

Χωρίς καμία κάμψη της έντασης συνεχίζονται για τρίτη μέρα οι εχθροπραξίες της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν για την αποσχισθείσα περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Πληροφορίες της Deutsche Welle αναφέρουν πως περίπου 80 στρατιώτες των αυτονομιστών έχουν σκοτωθεί, ενώ το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανακοίνωσε ότι έχουν τραυματιστεί περίπου 200 στρατιώτες.

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ δήλωσε σήμερα πως 10 άμαχοι Αζέροι έχουν χάσει τη ζωή τους από την Κυριακή, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Αρμενικές και αζερινές δυνάμεις αλληλοκατηγορούνται για πυρά εναντίον μεθοριακών θέσεων και οικισμών αμάχων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανακοίνωσε στο μεταξύ πως αζερινές ένοπλες δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον αρμενικής στρατιωτικής μονάδας στη μεθοριακή πόλη Βάρντενις, χιλιόμετρα μακριά από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Σε δήλωση που εξέδωσε, το αρμενικό υπουργείο αναφέρει πως ένα πολιτικό λεωφορείο έπιασε φωτά αφού επλήγη από αζερινό μη επανδρωμένο αεροπλάνο.

Σε χωριστή ανακοίνωση, η Αρμενία διέψευσε προηγούμενη πληροφορία από το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ότι ο αρμενικός στρατός βομβάρδισε την περιφέρεια Ντασκεσάν στα σύνορα ανάμεσα στις δύο χώρες.

Εξάλλου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, η αζερινή κρατική εταιρεία ενέργειας SOCAR ανακοίνωσε σήμερα πως οι πετρελαϊκές υποδομές της χώρας φρουρούνται από τον στρατό.

Υπενθυμίζεται πως αργά το βράδυ της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάσταση στην περιοχή του Καυκάσου.

Αν σου άρεσε κάνε