Μακρόν: Σαφή φωνή απέναντι στον Ερντογάν!

Μακρόν: Σαφή φωνή απέναντι στον Ερντογάν!

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:55 Δημιουργία 10/09/20, 13:31

Σαφή φωνή απέναντι στον Ταγίπ Ερντογάν και αλληλεγγύη στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό είναι το διπλό μήνυμα, που έστειλε ο Γάλλος πρόεδρος εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων και με φόντο την κόλαση στη Μόρια, απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους .

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις που έκανε λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και στο περιθώριο της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης, που πραγματοποιείται στην Κορσική, ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε χαρακτηριστικά πως η Ευρώπη «δεν δέχεται μονομερείς κινήσεις, όπως το μνημόνιο που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη, παραβιάζοντας τα θαλάσσια δικαιώματα της Ελλάδας. Στόχος μας είναι μια συμφωνία. Θέλουμε σαν Ευρώπη να έχουμε κοινή θέση, ώστε να κάνουμε έναν γόνιμο διάλογο. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θέλουμε να έχουμε σαφήνεια, πρέπει να έχουμε πιο σαφή φωνή απέναντι στον Ερντογάν».

Επιπρόσθετα, ο Γάλλος Πρόεδρος ανέφερε πως η Ελλάδα επλήγη με πολύ σκληρό τρόπο στο μεταναστευτικό και υπογράμμισε την ανάγκη «να τς δείξουμε την αλληλεγγύη μας», ενώ γνωστοποίησε πως μιλάει με την Γερμανία για να δοθεί μια λύση στο ζήτημα της Μόριας.

Αν σου άρεσε κάνε