Ο Λευκός Οίκος «μαζεύει» τις δηλώσεις Τραμπ περί «χαμένων»

Ο Λευκός Οίκος «μαζεύει» τις δηλώσεις Τραμπ περί «χαμένων»

ΔΙΕΘΝΗ UPD 12:50 Δημιουργία 04/09/20, 12:18

Ως ψευδείς και γελοίες, χαρακτήρισε ο Λευκός Οίκος τις κατηγορίες που θέλουν τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να είχε αποκαλέσει «χαμένους» και «κορόιδα», Αμερικανούς στρατιώτες, πεσόντες πολέμου.

Συγκεκριμένα, σε επίσκεψή του στη Γαλλία το 2018, φαίνεται να αρνήθηκε να επισκεφθεί αμερικανικό νεκροταφείο του Παρισιού με την πρόφαση κακοκαιρίας, ενώ σύμφωνα με το περιοδικό «The Atlantic» είχε πει στην ομάδα που τον συνόδευε: «Γιατί πρέπει να πάω σε αυτό το νεκροταφείο; Είναι γεμάτο χαμένους». Την απαξία του προς τους πεσόντες, είχε εκφράσει ο Ντ. Τραμπ και το 2016, σε προεκλογική του εκστρατεία, λέγοντας αναφερόμενος στους ήρωες πολέμου του Βιετνάμ: «Είναι ήρωας επειδή τον έπιασαν αιχμάλωτο. Εμένα μου αρέσουν εκείνοι που δεν τους έπιασαν αιχμάλωτους».

Ο Λευκός Οίκος διαψεύδει κατηγοριματικά τα παραπάνω περιστατικά, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για ανυπόγραφα δημοσιεύματα.

«Κανένας δεν ήταν αρκετά θαρραλέος για να βάλει τ’ όνομά του κάτω από αυτές τις κατηγορίες. Διότι είναι ψευδείς», δήλωσε ο εκπροσώπος της αμερικανικής προεδρίας, ο Τζαντ Ντιρ.

Αν σου άρεσε κάνε