Ο Ερντογάν διαψεύδει τη Welt για την πρόκληση θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο

Ο Ερντογάν διαψεύδει τη Welt για την πρόκληση θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:20 Δημιουργία 02/09/20, 19:11

Στην πλήρη διάψευση του δημοσιεύματος της Die Welt, που ανέφερε πως ο Ταγίπ Ερντογάν έδωσε εντολή για τη δημιουργία θερμού επεισοδίου με την Ελλάδα στο Αιγαίο, προχώρησε την Τετάρτη του τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του Ερντογάν, το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας αποτελεί «καθαρό προϊόν φαντασίας που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα».

Ακόμα, η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα για το σχολιασμό επίσημων αξιωματούχων της χώρα μας βασισμένο στο ρεπορτάζ της Welt.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι επισημαίνει ότι «οι κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον της χώρας μας, ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος στηριζόμενος σε αυτό το δημοσίευμα το οποίο είναι δημιούργημα φαντασίας, δείχνει πως η συγκεκριμένη χώρα βρίσκεται μακριά από την πραγματικότητα της ανατολικής Μεσογείου και είναι αποτέλεσμα της προβοκατόρικης πολιτικής της που δεν αρμόζει στην διεθνή πρακτική και στο δίκαιο.

Αντί οι ελληνικές αρχές να ασχολούνται με αυτά τα ψεύδη, ας σταματήσουν τα βήματα τα οποία αυξάνουν την ένταση στην περιοχή».

Αν σου άρεσε κάνε