Ασφαλή υπό προϋποθέσεις τα αεροπορικά ταξίδια

Ασφαλή υπό προϋποθέσεις τα αεροπορικά ταξίδια

ΔΙΕΘΝΗ UPD 10:53 Δημιουργία 24/08/20, 10:34

Ασφαλές υπό... προϋποθέσεις είναι το αεροπλάνο στην εποχή του Covid-19, με νέα έρευνα του Arnold Barnett, καθηγητή στατιστικής στο ΜΙΤ, να «απενεχοποιεί» τα ταξίδια στους αιθέρες όσον αφορά τις πιθανότητες μόλυνσης.

«Το ρίσκο μιας πτήσης, δε διαφέρει σε τίποτα από άλλες καθημερινές δραστηριότητες εν μέσω πανδημίας, όπως η επίσκεψη στο σουπερ μάρκετ ή τη χρήση των ΜΜΜ», αναφέρει ο Άρνολντ Μπάρνετ, επικεφαλής της νέας έρευνας.

Η μελέτη, βασίστηκε σε μικρές πτήσεις (2-3 ωρών) με αεροσκάφη τριών θέσεων ανά σειρά, όπως τα Airbus 320 και τα Boeing 737. Υπολογίζοντας πως όλοι οι επιβάτες φορούν μάσκα και πως η μεσαία σειρά των καθισμάτων έχει παραμείνει κενή, η πιθανότητα μετάδοσης του ιού είναι μόλις μια στις 7,700.

«Λόγω των υπερσύγχρονων μέσων φιλτραρίσματος του αέρα που παγιδεύουν το 99,9% των σωματιδίων, καθώς και την εξ’ολοκλήρου αντικατάστασή του κάθε 2-3 λεπτά, ο χώρος του αεροσκάφους θεωρείται ασφαλής», εξηγεί ο καθηγητής.

Την έρευνα φαίνεται να επιβεβαιώνει πτήση από τις ΗΠΑ προς Ταιβάν, στην οποία επέβαιναν 12 επιβάτες με συμπτώματα κορονωϊού. Οι 328 επιβάτες αλλά και τα μέλη του πληρώματος που ελέγχθηκαν, βγήκαν αρνητικοί στον ιό.

Αν σου άρεσε κάνε