Πάνω από 9 εκατ. τα κρούσματα του κοροναϊού παγκοσμίως

Πάνω από 9 εκατ. τα κρούσματα του κοροναϊού παγκοσμίως

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 22/06/20, 21:07

Το φράγμα των 9 εκατ. κρουσμάτων του κοροναϊού παγκοσμίως ξεπεράστηκε τη Δευτέρα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του αμερικανικού πανεπιστημίου Johns Hopkins, την ώρα που εντείνονται οι ανησυχίες για νέα ξέσπασμα της πανδημίας σε όλο τον κόσμο.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε σήμερα πως η χθεσινή Κυριακή ήταν η μέρα με τα περισσότερα κρούσματα από το ξέσπασμα της πανδημίας, με πάνω από 183.000 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις σε ένα 24ωρο.

Οι ΗΠΑ ηγούνται καταγράφοντας τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων, άνω των 2,2 εκατομμυρίων ή το 25% του συνόλου των κρουσμάτων παγκοσμίως.

Η καταμέτρηση καταδεικνύει πως η ασθένεια εξαπλώνεται ταχύτερα στη Λατινική Αμερική, η οποία μετρά αυτή τη στιγμή το 23% όλων των κρουσμάτων.

Η Βραζιλία καταγράφει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων παγκοσμίως, πίσω από τις ΗΠΑ, και η Ινδία βρίσκεται καθ’ οδόν να ξεπεράσει τη Ρωσία, την τρίτη πλέον πληγείσα χώρα παγκοσμίως σε κρούσματα.

Οι θάνατοι από την Covid-19 παγκοσμίως έχουν διπλασιαστεί τις τελευταίες 7 εβδομάδες.

Η κρίση επιδεινώνεται στη Βραζιλία, όπου ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τις 50.000, οι αρχές δεν διεξάγουν ευρέως διαγνωστικά τεστ και η χώρα παραμένει χωρίς έναν μόνιμο υπουργό Υγείας.

Στις ΗΠΑ, με πάνω από 120.000 νεκρούς, καταγράφεται εκ νέου αύξηση των κρουσμάτων έπειτα από μείωση εδώ και έναν μήνα, ενώ η χρήση της μάσκας δεν είναι υποχρεωτική στις περισσότερες πολιτείες.

Η Κίνα, επίσης, επιχειρεί να περιορίσει το νέο ξέσπασμα της επιδημίας στο Πεκίνο, όπου διαβεβαιώνει πως έχει τη δυνατότητα να υποβάλει σε εξετάσεις πάνω από 1 εκατομμύριο ανθρώπους την ημέρα, μονάχα στην κινεζική πρωτεύουσα.

Ακόμα και η Γερμανία, μια χώρα που θεωρείται ότι κατάφερε να περιορίσει τον ιό και τους θανάτους, τα ποσοστά των κρουσμάτων αυξάνονται πάνω από τα επίπεδα που απαιτούνται για έναν μακροπρόθεσμο περιορισμό. Η Αυστραλία βρίσκεται, επίσης, ενώπιον της απότομης αύξησης των κρουσμάτων στη Βικτόρια.

Αν σου άρεσε κάνε