ΝΑΤΟ: Έρευνα για την παρενόχληση της γαλλικής φρεγάτας στην Αν. Μεσόγειο από την Τουρκία

ΝΑΤΟ: Έρευνα για την παρενόχληση της γαλλικής φρεγάτας στην Αν. Μεσόγειο από την Τουρκία

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 18/06/20, 20:07

TAGS

Ευρωατλαντική διάσταση παίρνει η νέα κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Γαλλία και τη Τουρκία, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο και τον έλεγχο για την τήρηση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη.

Μετά τους ισχυρισμούς της γαλλικής κυβέρνησης, την Πέμπτη, σχετικά με παρενόχληση μιας φρεγάτας του ΠΝ της χώρας που περιπολεί στη θαλάσσια περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, από πλοία του τουρκικού στόλου και παρά την οργισμένη απάντηση της Άγκυρας στις κατηγορίες, θέση πλέον στην διπλωματική κρίση των δύο κατά τ' άλλα ...συμμάχων πήρε επισήμως το ΝΑΤΟ.

Ο γενικός γραμματέας της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη έρευνας για το περιστατικό που κατήγγειλε η Γαλλία με τουρκικές φρεγάτες κατά τη διάρκεια επιχείρησης για τον έλεγχο του εμπάργκο των Ηνωμένων Εθνών για αποστολές όπλων στη Λιβύη.

Σύμφωνα με το Παρίσι, ένα γαλλικό πολεμικό πλοίο αποτέλεσε πρόσφατα στόχο ενός «εξαιρετικά επιθετικού» ελιγμού εκ μέρους τουρκικών φρεγατών στη Μεσόγειο.

«Οι στρατιωτικές αρχές του ΝΑΤΟ θα ερευνήσουν για να διασαφηνίσουν την κατάσταση και να ρίξουν φως στο περιστατικό», δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ μετά από την συνάντηση των υπουργών Άμυνας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Αν σου άρεσε κάνε