Με εκτελεστικό διάταγμα «σφραγίζεται» ο πόλεμος Τραμπ-social media

Με εκτελεστικό διάταγμα «σφραγίζεται» ο πόλεμος Τραμπ-social media

ΔΙΕΘΝΗ UPD 09:30 Δημιουργία 28/05/20, 09:27

Εκτελεστικό διάταγμα για τις εταιρείες των μέσων κοινωνικής ενημέρωσης πρόκειται να υπογράψει σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μία ημέρα αφότου απείλησε να βάλει λουκέτο σε όσα «πνίγουν» τις φωνές των Συντηρητικών.

Το γεγονός γνωστοποίησαν αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου, χωρίς ωστόσο να δώσουν περαιτέρω λεπτομέρειες. Παραμένει ασαφές με ποιον τρόπο ο Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να θέσει σε εφαρμογή τις απειλές που εκτόξευσε χθες εναντίον του Twitter και άλλων μέσων κοινωνικής ενημέρωσης ότι είτε θα επιβάλει κανονιστικές ρυθμίσεις είτε θα αναστείλει τη λειτουργία τους.

Ο «πόλεμος» του Αμερικανού προέδρου εναντίον των μέσων κοινωνικής δικτύωσης άρχισε αφότου το Twitter πρόσθεσε σε δύο αναρτήσεις του επισήμανση ότι είναι παραπλανητικές προτρέποντας τους αναγνώστες να ενημερωθούν για τα γεγονότα.

Η διεύθυνση του Twitter τοποθέτησε μια ειδοποίηση που καλεί τους χρήστες να «ενημερωθούν για τα γεγονότα» σε μια ανάρτηση του Τραμπ σχετικά με τις επιστολικές ψήφους, στην οποία διατείνεται πως οι ψήφοι αυτές είναι «ουσιαστικά χαλκευμένες» και θα έχουν αποτέλεσμα «εκλογική νοθεία».

Χωρίς να δίνει αποδείξεις για τους ισχυρισμούς του, ο Τραμπ κατηγόρησε χθες τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για πολιτικές προκαταλήψεις. «Ρεπουμπλικανοί, νιώστε ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης προσπαθούν να σιγήσουν εντελώς τις συντηρητικές φωνές. Θα τα ελέγξουμε ή θα τα κλείσουμε, προτού επιτρέψουμε να ξανασυμβεί. Ξεκαθαρίστε την πράξη σας τώρα!», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter.

Αν σου άρεσε κάνε