Η Βρετανία προχωρά στη διάσωση στρατηγικά σημαντικών επιχειρήσεων

Η Βρετανία προχωρά στη διάσωση στρατηγικά σημαντικών επιχειρήσεων

ΔΙΕΘΝΗ UPD 09:20 Δημιουργία 25/05/20, 09:19

Το πράσινο φως στο σχέδιο για τη διάσωση στρατηγικά σημαντικών επιχειρήσεων έδωσε ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Ρίσι Σουνάκ.

Το σχέδιο επιτρέπει παρέμβαση του υπουργείου Οικονομικών για τη στήριξη επιχειρήσεων ως «ύστατη λύση», εάν έχουν εξαντληθεί όλες οι υπόλοιπες εναλλακτικές.

«Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όταν μια βιώσιμη επιχείρηση έχει εξαντλήσει όλες τις διαθέσιμες επιλογές και η κατάρρευσή της θα είχε δυσανάλογο αντίκτυπο στην οικονομία, θα μπορούσαμε να εξετάσουμε το ενδεχόμενο κρατικής στήριξης ως "ύστατη λύση"», ανέφερε στο Reuters εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών.

Με την πανδημία του κοροναϊού να «γονατίζει» τη βρετανική οικονομία και τις επιχειρήσεις, αυξάνονται οι πιθανότητες να χρειασθεί παρέμβαση του υπουργείου Οικονομικών για τη διάσωση εκείνων των επιχειρήσεων, η κατάρρευση των οποίων θα συνεπαγόταν δυσανάλογο κόστος για την οικονομία.

Το σχέδιο εκτάκτου ανάγκης δίνει στο υπουργείο Οικονομικών τη δυνατότητα να διαχειρισθεί τη διάσωση «βιώσιμων» επιχειρήσεων που όμως έχουν εξαντλήσει όλες τους τις εναλλακτικές, ακόμη και τα δάνεια με κρατικές εγγυήσεις, ανέφεραν οι Financial Times σε χθεσινό τους δημοσίευμα.

Επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα προέρχονται από τους κλάδους χάλυβα, αεροπορίας και αεροδιαστημικής, αλλά το σχέδιο περιλαμβάνει όλους τους τομείς της οικονομίας.

Αν σου άρεσε κάνε