Και πάλι ανοδικά οι νέοι νεκροί από τον κοροναϊό στην Ιταλία

Και πάλι ανοδικά οι νέοι νεκροί από τον κοροναϊό στην Ιταλία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:23 Δημιουργία 19/05/20, 20:18

Το μεγαλύτερο αριθμό ημερησίων θυμάτων από τον κορονοϊό από το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Ιταλία ανακοίνωσε την Τρίτη η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της χώρας.

Ειδικότερα, τα θύματα από τον Covid-19 αυξήθηκαν κατά 162 το τελευταίο 24ωρο (έναντι 99 νεκρών τη Δευτέρα), με το σύνολο των θανάτων να διαμορφώνεται σε 32.169.

Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 813 (από 451 τη Δευτέρα) και το σύνολο των κρουσμάτων ανέρχεται μέχρι σήμερα σε 226.699.

Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για τεσσαρακοστή τέταρτη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται. Παράλληλα, περιορίζεται και ο αριθμός ασθενών που βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Μετά από τα ενθαρρυντικά στοιχεία των δυο περασμένων ημερών, ο σημερινός απολογισμός δείχνει ότι η πτωτική τάση των κρουσμάτων και των θανάτων δεν έχει ακόμη σταθεροποιηθεί. Θα πρέπει να εξακριβωθεί, τώρα, και με τα στοιχεία των επόμενων ημερών, αν η αύξηση αυτή οφείλεται στην χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, η οποία άρχισε, στην Ιταλία, πριν δυο εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν από κοινού απ’ την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε και τις περιφέρειες της χώρας προβλέπουν ότι αν οι μολύνσεις αυξηθούν, θα πρέπει να υιοθετηθούν και πάλι νέα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Αν σου άρεσε κάνε