Ξεπέρασαν τα 3,5 εκατομμύρια τα κρούσματα παγκοσμίως

Ξεπέρασαν τα 3,5 εκατομμύρια τα κρούσματα παγκοσμίως

ΔΙΕΘΝΗ UPD 10:11 Δημιουργία 04/05/20, 10:08

Περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια είναι τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού παγκοσμίως, ενώ 247.473 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον περασμένο Δεκέμβριο, οπότε εμφανίστηκε ο Covid-19 στη Βουχάν, στην κεντρική Κίνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγει το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να καταγράφονται στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, αν και ο ρυθμός μετάδοσης φαίνεται να περιορίζεται. Παράλληλα ωστόσο σε άλλες χώρες και περιοχές, στη Λατινική Αμερική, την Αφρική και τη Ρωσία, ο ρυθμός μετάδοσης της νόσου επιταχύνεται. Ειδικοί μάλιστα ανησυχούν ότι τα στοιχεία από τις περιοχές αυτές του πλανήτη δεν αποτυπώνουν την πραγματική κατάσταση της πανδημίας.

Συνολικά αναφέρθηκαν 74.779 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με το Reuters, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός τους παγκοσμίως να φτάσει περίπου τα 3,52 εκατομμύρια.

Συγκριτικά, περίπου 3 με 5 εκατομμύρια σοβαρά περιστατικά γρίπης καταγράφονται κάθε χρόνο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

«Πρέπει ακόμη να αντιμετωπίζουμε με επιφυλάξεις τους αριθμούς», δήλωσε ο Πίτερ Κόλινγκτον γιατρός που ειδικεύεται στις μολυσματικές ασθένειες και μικροβιολόγος στο νοσοκομείο της Καμπέρα. «Επίσης η θνησιμότητα είναι δέκα φορές μεγαλύτερη σε σχέση με αυτή της γρίπης σε όλες τις ηλικιακές ομάδες», πρόσθεσε.

Αν σου άρεσε κάνε