Υπό όρους η κρατική ενίσχυση επιχειρήσεων, τονίζει η Γερμανία

Υπό όρους η κρατική ενίσχυση επιχειρήσεων, τονίζει η Γερμανία

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 27/04/20, 21:48

Ο Γερμανός ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομίας Πέτερ Άλτμαιερ εμφανίστηκε θετικός στην παροχή κρατικών ενισχύσεων σε επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας -όπως για παράδειγμα η Lufthansa- σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτές πρέπει να δοθούν υπό όρους.

Σημειώνεται ότι η DG Comp - η Ευρωπαϊκή Αρχή Ανταγωνισμού- έχει ανακοινώσει ότι θα επιτρέψει την παροχή κρατικών ενισχύσεων προς επιχειρήσεις, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει εξειδικεύσει τον τρόπο και το είδος των ενισχύσεων. Πάντως η DG Comp έχει ορίσει από τα μέσα Μαρτίου την περίμετρο των επιχειρήσεων που μπορούν να δεχθούν κρατική ενίσχυση, είτε μέσω δανείων με κρατική εγγύηση, είτε μέσω ομολογιακών εκδόσεων μειωμένης εξασφάλισης, και ο ορισμός προϋποθέτει να μην ήταν προβληματικές στις 31/12/2019.

Ο Άλτμάιερ με τη σειρά του δήλωσε στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk / Dlf, ότι αν οι μεγάλες εταιρείες λάβουν κρατική υποστήριξη θα πρέπει να παραιτηθούν από την καταβολή μερισμάτων και η διοίκησή τους θα πρέπει επίσης να συνεισφέρει. Ποίου ύψους θα είναι η παραίτηση από τα μπόνους της πρέπει να αποσαφηνιστεί κατά περίπτωση.

Αν σου άρεσε κάνε