Ισπανία: «Δειλή» προσπάθεια ανάσχεσης της ανεργίας για το Μάρτιο

Ισπανία: «Δειλή» προσπάθεια ανάσχεσης της ανεργίας για το Μάρτιο

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 21/04/20, 19:19

Η υπουργός Εργασίας της Ισπανίας Γιολάνδα Ντίαθ ανακοίνωσε σήμερα πως ο τομέας των υπηρεσιών στη χώρα έχει αρχίσει να δημιουργεί από την περασμένη εβδομάδα καθαρές θέσεις εργασίας, σηματοδοτώντας μια μικρή βελτίωση μετά τις μαζικές απολύσεις που προέβησαν τον Μάρτιο οι εταιρείες, πλην όμως η συνολική ανεργία εξακολουθεί να σημειώνει αυξητική πορεία και τον Απρίλιο.

«Από τη Δευτέρα 13 Απριλίου, υπήρξε μια τάση δημιουργίας καθαρών θέσεων εργασίας σε αυτόν τον τομέα, καίτοι είναι ακόμη πολύ αδύναμη», τόνισε η Ντίαθ ενώπιον της Βουλής, προσθέτοντας ότι περίπου 12.000 νέοι εργαζόμενοι εγγράφηκαν στις υπηρεσίες κοινωνικής ασφάλισης στο διάστημα 13-16 Απριλίου.

Ωστόσο, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων από τις αρχές Απριλίου έως σήμερα αυξήθηκε κατά περίπου 5% , τόνισε η υπουργός, επισημαίνοντας όμως πως η αύξηση αυτή του αριθμού των ανέργων ήταν βραδύτερη από όσο τον Μάρτιο. Περίπου 900.000 άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους τις τελευταίες δύο εβδομάδες του Μαρτίου, όταν εφαρμόσθηκαν οι εκτεταμένοι περιορισμοί στη χώρα λόγω της πανδημίας και έκλεισαν τα περισσότερα ξενοδοχεία, εστιατόρια και καταστήματα.

Αν σου άρεσε κάνε