Και η Γουόρεν στηρίζει τον Μπάιντεν για την προεδρία των ΗΠΑ

Και η Γουόρεν στηρίζει τον Μπάιντεν για την προεδρία των ΗΠΑ

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 15/04/20, 20:09

Μετά τον Μπέρνι Σάντερς και τον Μπαράκ Ομπάμα, η πρώην υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, Ελίζαμπεθ Γουόρεν, ανακοίνωσε σήμερα ότι στηρίζει τον Τζο Μπάιντεν στην μάχη του να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

«Σε αυτές τις περιόδους κρίσης, είναι πιο σημαντικό από ποτέ ο επόμενος πρόεδρος να αποκαταστήσει την αμερικανική πίστη στην καλή και αποτελεσματική κυβέρνηση», δήλωσε η γερουσιαστής σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter.

«Και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον Ντόναλντ Τραμπ να συνεχίσει να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές και τις θέσεις εργασίας Αμερικανών. Γι 'αυτό είμαι περήφανη που στηρίζω τον Τζο Μπάιντεν», 77 ετών, για τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, πρόσθεσε.

Ενώ ξεκίνησε δυναμικά στην εσωκομματική μάχη για το χρίσμα του κόμματος, η 70χρονη γερουσιαστής από την Μασαχουσέτη υπέστη σειρά από εκλογικές ήττες στις πρώτες προκριματικές εκλογές, που την ώθησαν να εγκαταλείψει την κούρσα στις 5 Μαρτίου.

Έκτοτε παρέμεινε σιωπηλή, χωρίς να δηλώσει στήριξη σε κάποιον υποψήφιο.

Ο ανεξάρτητος γερουσιαστής Σάντερς, ο τελευταίος αντίπαλος του Τζο Μπάιντεν στις προκριματικές εκλογές, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι στηρίζει τον πρώην αντιπρόεδρο. Ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, πολύ δημοφιλής στις τάξεις των Δημοκρατικών και το «δυνατό χαρτί» του κόμματος, ακολούθησε χθες δηλώνοντας την υποστήριξή του στο πρώην δεξί του χέρι.

Όλοι τους αναφέρθηκαν στα οκτώ χρόνια που διετέλεσε ο Τζο Μπάιντεν ως αντιπρόεδρος, όταν επέβλεψε την υλοποίηση ενός τεράστιου σχεδίου οικονομικής ανάκαμψης για να βγει η χώρα από την οικονομική κρίση 2007/2008, αλλά επίσης υπογράμμισαν την «ενσυναίσθηση» που πιστεύουν ότι έχει και θα μπορούσε να τον βοηθήσει να θεραπεύσει τις πληγές των ΗΠΑ.

«Αλλά όταν ο Ντόναλντ Τραμπ θα έχει φύγει, θα πρέπει να κάνουμε περισσότερα από να θεραπεύσουμε τις πληγές ενός πικρά διχασμένου έθνους. Θα πρέπει να ανοικοδομήσουμε και να μεταμορφώσουμε τη χώρα μας. Και μπορώ ήδη να δω πως ο Τζο Μπάιντεν βοήθησε ένα έθνος να ανοικοδομηθεί» είπε η Ελίζαμπεθ Γουόρεν στο μήνυμα στήριξης.

Η πανδημία της Covid-19 έχει σχεδόν παραλύσει την προεκλογική εκστρατεία.

Με τις καθημερινές ενημερώσεις του Τύπου στον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώνει μεγάλη προβολή κατά τη διάρκεια της κρίσης, της οποίας οι επιπτώσεις στις προεδρικές εκλογές παραμένουν αβέβαιες.

Αν σου άρεσε κάνε