Ιρλανδία: Θετική στον κοροναϊό η επικεφαλής του Σιν Φέιν

Ιρλανδία: Θετική στον κοροναϊό η επικεφαλής του Σιν Φέιν

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 14/04/20, 16:24

Θετική στον νέο κορονοϊό βρέθηκε η ηγέτιδα του Σιν Φέιν στην Ιρλανδία, η Μέρι Λου ΜακΝτόναλντ. Σε ανακοίνωσή της σήμερα, η ηγέτιδα του Σιν Φέιν δήλωσε ότι δεν μεταδίδει πλέον τον ιό και πως ελπίζει να επιστρέψει στα καθήκοντά της την επόμενη εβδομάδα.

Η Μέρι Λου ΜακΝτόναλντ έκανε το διαγνωστικό τεστ για τον κοροναϊό στις 28 Μαρτίου και έλαβε τα αποτελέσματα μόλις χθες. Η καθυστέρηση αυτή των δύο εβδομάδων είναι ενδεικτική των δυσλειτουργιών όσον αφορά τα διαγνωστικά τεστ και στην Ιρλανδία.

Όπως δήλωσε η ίδια, ο γιατρός της την πληροφόρησε ότι δεν φέρει τον ιό, έπειτα από δύο δύσκολες εβδομάδες. «Είχα μια υποτροπή στην ανάρρωσή μου το Σαββατοκύριακο. Εμφάνισα μία πλευρίτιδα στον δεξί μου πνεύμονα. Είμαι σε φαρμακευτική αγωγή και ανταποκρίνομαι πολύ καλά, και περιμένω απόλυτα να επιστρέψω στη δουλειά την επόμενη Δευτέρα», δήλωσε η ηγέτιδα του Σιν Φέιν.

Το κόμμα της ΜακΝτόναλντ κέρδισε περισσότερες ψήφους από οποιοδήποτε άλλο κόμμα στις εκλογές της Ιρλανδίας τον Φεβρουάριο, αλλά δεν κατόρθωσε να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού. Το κυβερνών κόμμα του Λίο Βαράντκαρ και ο ιστορικός αντίπαλός του, Φιάνα Φέιλ βρίσκονται σε συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Αν σου άρεσε κάνε