Πάνω από 100 οι νεκροί στη Ρωσία από τον κοροναϊό

Πάνω από 100 οι νεκροί στη Ρωσία από τον κοροναϊό

ΔΙΕΘΝΗ UPD 11:00 Δημιουργία 12/04/20, 10:49

«Τεράστια συρροή» ασθενών με κοροναϊό παρατηρείται σε νοσοκομεία της Μόσχας, με αποτέλεσμα να φτάνουν στα όριά τους, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο, την ώρα που ο αριθμός των νεκρών από την πανδημία ξεπέρασε τους 100, φτάνοντας τους 106

Στη ρωσική πρωτεύουσα καθώς και σε άλλες περιοχές έχουν ληφθεί μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας ώστε να αναχαιτιστεί η μετάδοση του ιού, όμως τα νοσοκομεία της Μόσχας φτάνουν στα όριά τους, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters, είπε ότι είδε δεκάδες ασθενοφόρα να σχηματίζουν ουρά έξω από ένα νοσοκομείο που δέχεται κρούσματα του νέου κοροναϊού, έξω από την πόλη, καθώς περίμεναν να παραδώσουν τους ασθενείς που μετέφεραν. Ένας οδηγός είπε ότι περίμενε επί 15 ώρες έξω από το νοσοκομείο μέχρι να αφήσει το ύποπτο κρούσμα.

«Η κατάσταση τόσο στη Μόσχα όσο και στην Αγία Πετρούπολη, αλλά κυρίως στη Μόσχα, είναι κάπως τεταμένη επειδή ο αριθμός των ασθενών αυξάνεται», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση. «Υπάρχει τεράστια συρροή ασθενών. Βλέπουμε νοσοκομεία στη Μόσχα να λειτουργούν εντατικά, σε ηρωικούς, επείγοντες ρυθμούς», πρόσθεσε.

Στη Ρωσία έχουν καταγραφεί 13.584 επιβεβαιωμένα κρούσματα και τις τελευταίες 24 ώρες πέθαναν άλλοι 12 ασθενείς.

Αν σου άρεσε κάνε