Δια στόματος Μέρκελ η άρνηση της Γερμανίας στο ευρωομολόγο

Δια στόματος Μέρκελ η άρνηση της Γερμανίας στο ευρωομολόγο

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:20 Δημιουργία 09/04/20, 17:18

Την κάθετη άρνηση της Γερμανίας στην έκδοση ευρωομολόγου προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση του κοροναϊού στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπογράμμισε την Πέμπτη η Άγκελα Μέρκελ.

Μιλώντας λίγο από τη συνεδρίαση του Eurogroup, η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε πως η χώρα της δεν μπορεί να υποστηρίξει αυτό το σχέδιο, εστιάζοντας εκ νέου στο ρόλο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Σύμφωνα με συμμετέχοντες σε σημερινή ειδική τηλεδιάσκεψη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός της (CDU), η Μέρκελ είπε ότι η Ευρώπη πρέπει να επιδείξει αλληλεγγύη στις δοκιμαζόμενες από τον κοροναϊό χώρες.

Άλλοι συμμετέχοντες ανέφεραν ότι η καγκελάριος εμφανίστηκε μεν πολύ ανοικτή σε οικονομική αλληλεγγύη της Γερμανίας, αλλά για κοινό δανεισμό μέσω των λεγομένων κορονοομολόγων απουσιάζει η «πολιτική ένωση», σύμφωνα με τους ίδιους.

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που η κ. Μέρκελ τοποθετείται ξεκάθαρα κατά της έκδοσης ευρωομολόγου, που ζητούν οι ηγέτες 9 κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εξάλλου και μιλώντας για την πορεία της νόσου στη Γερμανία, η καγκελάριος ανέφερε πως υπάρχει ελπίδα για υποχώρηση της εξάπλωσης με βάση τα τελευταία στοιχεία και πως η απόφαση για το εάν και πότε θα υπάρξει περιορισμός των μέτρων της κυβέρνησης θα φανεί την ερχόμενη εβδομάδα, μετά από το Πάσχα των Καθολικών.

Αν σου άρεσε κάνε