Ιταλία: Τον Σεπτέμβριο η άρση του λουκέτου στα σχολεία

Ιταλία: Τον Σεπτέμβριο η άρση του λουκέτου στα σχολεία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:32 Δημιουργία 08/04/20, 14:30

Στο σενάριο της επιστροφής στα θρανία τον Σεπτέμβριο καταλήγουν πιθανότατα οι ιταλικές αρχες, καθώς ο ρυθμός μετάδοσης του νέου κορωνοϊού είναι σταθερά μικρότερος τις τελευταίες μέρες, πλην όμως η Ιταλία παραμένει η χώρα με τους περισσότερους θανάτους παγκοσμίως.

Η επιτροπή επιστημόνων, που κλήθηκε να συμβουλεύσει την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, απέρριψε το ενδεχόμενο οι μαθητές να μπορέσουν να επιστρέψουν στα σχολεία μέσα στους επόμενους δυο μήνες, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα Corriere della Sera.

Έως τώρα, η υπουργός Παιδείας Λουτσία Ατσολίνα είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να μπορέσουν να ξανανοίξουν οι σχολικές αίθουσες στις 18 Μαΐου. Τώρα, όμως, όλα δείχνουν ότι τα σχολεία δεν θα ξαναλειτουργήσουν κανονικά μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Αυτό σημαίνει, όπως εξηγεί η Corriere, ότι οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου θα πρέπει να περάσουν αυτόματα την τάξη. Παράλληλα όλα δείχνουν, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ότι οι εξετάσεις για το απολυτήριο Λυκείου θα είναι μόνο προφορικές και θα διεξαχθούν μέσω Διαδικτύου.

Σύμφωνα με τον Τύπο, τέλος, από τις 15 Απριλίου είναι πιθανό να ξανανοίξει ένα μέρος των βιομηχανιών και επιχειρήσεων, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι οι πολίτες θα παραμείνουν σε περιορισμό έως τις αρχές Μαΐου.

Αν σου άρεσε κάνε