Οι ΗΠΑ επικήρυξαν τον Μαδούρο για 15 εκατ. δολάρια

Οι ΗΠΑ επικήρυξαν τον Μαδούρο για 15 εκατ. δολάρια

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:32 Δημιουργία 26/03/20, 18:04

Το ποσό των 15 εκατ. δολαρίων δίνουν οι ΗΠΑ για τη σύλληψη του προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ, υπάρχουν στοιχεία για το ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας συνδέεται με πράξεις ναρκο-τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Νοτίου Τομέα της Νέας Υόρκης Τζέφρι Μπέρμαν, ο Μαδούρο, ο υπουργός Αμύνης, ο επικεφαλής του Ανωτάτου Δικαστηρίου και άλλοι αξιωματούχοι διατηρούσαν «την τελευταία 20ετία μία συνεργασία ναρκο-τρομοκρατίας με το κίνημα των FARC» στη γειτονική Κολομβία.

«Ο στόχος και το μέγεθος του υπόπτου εμπορίου ναρκωτικών κατέστησαν δυνατά μόνο διότι ο Μαδούρο κι άλλοι διέφθειραν τους θεσμούς στη Βενεζουέλα και παρείχαν στρατιωτική και πολιτική προστασία για τα εκτρωματικά εγκλήματα ναρκο-τρομοκρατίας που περιγράφονται στο κατηγορητήριό μας», πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Παράλληλα, το υπουργείο Δικαιοσύνης «προσφέρει αμοιβή έως και 15 εκατ. δολάρια για πληροφορίες σχετικές με τον Νικολάς Μαδούρο Μόρο», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αν σου άρεσε κάνε