Η Nike κλείνει καταστήματα σε ΗΠΑ, Καναδά και Ευρώπη λόγω του κοροναϊού

Η Nike κλείνει καταστήματα σε ΗΠΑ, Καναδά και Ευρώπη λόγω του κοροναϊού

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 15/03/20, 18:57

Στο κλείσιμο όλων των καταστημάτων της στις ΗΠΑ αλλά και σε άλλες χώρες του κόσμου, προχωρεί η Nike, συνδράμοντας στις προσπάθειες να περιορισθεί η πανδημία του κοροναϊού.

Η Nike κλείνει όλα της τα καταστήματα σε ΗΠΑ, Καναδά, Δυτική Ευρώπη, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία από τη Δευτέρα έως και τις 27 Μαρτίου, όπως διευκρινίζει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. Οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν κανονικά στη διάρκεια της περιόδου που τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, όπως επιβεβαίωσε στο CNBC εκπρόσωπος της Nike.

Eν τω μεταξύ, η εταιρεία αθλητικών ειδών κρατάει ανοικτά τα καταστήματά της σε Νότια Κορέα, Ιαπωνία, τις περισσότερες περιοχές της Κίνας και «σε πολλές άλλες χώρες», βασιζόμενη σε καθημερινές εκτιμήσεις για την πανδημία του Covid-19.

H Νike ακολουθεί το παράδειγμα ολοένα και περισσότερων εταιρειών που λαμβάνουν παρόμοια μέτρα, μεταξύ των οποίων οι επιχειρήσεις λιανικής Patagonia, Apple, Warby Parker, Urban Outfiters, Glossier και Allbirtds, που κλείνουν όλα τους τα καταστήματα στις ΗΠΑ. Οι όμιλοι λιανικής Walmart και Lululemon περιορίζουν τις ώρες λειτουργίας καταστημάτων.

Η Nike διαθέτει 384 υποκαταστήματα στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου και του brand Converse συν καταστήματα Outlet.

Αν σου άρεσε κάνε