Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στα Κατεχόμενα

Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στα Κατεχόμενα

ΔΙΕΘΝΗ UPD 09:44 Δημιουργία 10/03/20, 09:42

Μια Γερμανίδα, που κάνει διακοπές στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο, έχει προσβληθεί από τον κορωναϊό, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα που ανακοινώνεται στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο.

Σύμφωνα με δηλώσεις, χθες, του Τούρκου υπουργού Υγείας Φαχρετίν Κότζα, κανένα κρούσμα του κορωνοϊού δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής στην Τουρκία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα, έπειτα από συνάντηση του συμβουλίου για την αντιμετώπιση της απειλής του κορωνοϊού, ο Κότζα τόνισε πως το υπουργείο Υγείας και η υπόλοιπη κυβέρνηση έχουν λάβει όλα τα μέτρα για την αποτροπή εισόδου κρουσμάτων του ιού στη χώρα. Ο Τούρκος υπουργός Υγείας παρότρυνε τους Τούρκους πολίτες που ζουν στο εξωτερικό, κυρίως στην Ευρώπη, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, εκτός εάν είναι απολύτως απαραίτητο. Κάλεσε επίσης τους Τούρκους που επιστρέφουν από το εξωτερικό να μπαίνουν αυτοβούλως σε καραντίνα για 14 ημέρες, αναφέρει το Anadolu.

Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας ανακοίνωσε χθες δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19 στην ελεύθερη νότια Κύπρο.

Ένα από τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα είναι o γιατρός Χρυσόστομος Κόκκινος, διευθυντής της καρδιοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου. Για τον λόγο αυτό, το υπουργείο Υγείας της Κύπρου αποφάσισε την αναστολή των περισσότερων υπηρεσιών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Αν σου άρεσε κάνε