Κοροναϊός στη Γαλλία: Έκλεψαν 2.000 μάσκες από νοσοκομείο στη Μασσαλία

Κοροναϊός στη Γαλλία: Έκλεψαν 2.000 μάσκες από νοσοκομείο στη Μασσαλία

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 03/03/20, 21:46

Περίπου 2.000 χειρουργικές μάσκες εκλάπησαν από ένα νοσοκομείο της Μασσαλίας, εν μέσω της επιδημίας του κοροναϊού, ανέφερε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο η δημόσια Αρχή νοσοκομείων της Μασσαλίας.

Σύμφωνα με το France24, τα κουτιά με τις μάσκες που εκλάπησαν ήταν αποθηκευμένα στο κεντρικό κτίριο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Μασσαλίας, όπου η είσοδος επιτρέπεται σε εξουσιοδοτημένο προσωπικό και σε χειρουργημένους ασθενείς, διευκρίνισε η αρχή, που επιβεβαίωσε μια πληροφορία της εφημερίδας La Provence.

«Η AP-HM ξεκίνησε αμέσως εσωτερική έρευνα για να βρει τον ή τους δράστες» υπογραμμίζει η διοίκηση και διαβεβαίωσε ότι το νοσοκομείο έχει αρκετές μάσκες για να συνεχίσει τις εργασίες του κανονικά, καθώς και ότι έχει παραγγείλει περισσότερες και έχει λάβει μέτρα για να εξασφαλίσει τα αποθέματά του σε μάσκες και σε απολυμαντικά χεριών.

Όπως αναφέρει το France24 μετά το περιστατικό αυτό ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι με διάταγμα επιτάσσει όλα τα αποθέματα και την παραγωγή προστατευτικών μασκών προσώπου, ενώ δήλωσε ότι θα προορίζονται αποκλειστικά για τους ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό και στους επαγγελματίες του τομέα της υγείας.

Τέσσερα άτομα έχουν πεθάνει από τον ιό στη Γαλλία, η οποία έχει 204 επιβεβαιωμένα κρούσματα της ασθένειας, αναφέρει το γαλλικό μέσο, ενώ σημειώνει πως οι μάσκες προσώπου έχουν επίσης τραβήξει το βλέμμα των κλεφτών στην Ιαπωνία, οι οποίοι πρόσφατα έκλεψαν 6.000 μάσκες από ένα νοσοκομείο στη δυτική πόλη του Κόμπε στα μέσα Φεβρουαρίου.

Αν σου άρεσε κάνε