Πλησιάζουν τα 200 τα κρούσματα του κοροναϊού στη Γερμανία

Πλησιάζουν τα 200 τα κρούσματα του κοροναϊού στη Γερμανία

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 03/03/20, 17:43

Ακόμα πιο κοντά στον αριθμό 200 ανέρχονται την Τρίτη τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού Covid-19 στη Γερμανία, που πλέον διαμορφώνονται σε 188, με δύο νέα κρούσματα στο Βερολίνο και έναν βουλευτή του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) στην Θουριγγία, ο οποίος παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα και τέθηκε ήδη σε καραντίνα, μετά την επιστροφή του από διακοπές για σκι στην Ιταλία.

Τα δύο νέα κρούσματα στο Βερολίνο αφορούν έναν δάσκαλο και έναν γιατρό, οι οποίοι νοσηλεύονται σε καλή κατάσταση, ενώ περίπου 200 άτομα έχουν τεθεί σε απομόνωση και πρόκειται να εξεταστούν για τον ιό.

Στην Θουριγγία, εφόσον τελικά το περιστατικό επιβεβαιωθεί, θα τεθούν σε καραντίνα τα περισσότερα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU, αλλά και μέλη άλλων κοινοβουλευτικών ομάδων του τοπικού Κοινοβουλίου, ακόμη και ο υποψήφιος πρωθυπουργός Μπόντο Ράμελο, ενώ πιθανότατα θα αναβληθεί και η προγραμματισμένη για αύριο εκλογή νέου πρωθυπουργού του κρατιδίου.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει αναφορές για αποδεδειγμένα κρούσματα κοροναϊού σε τρία γερμανικά κρατίδια, το Μεκλεμβούργο-Πομερανία, τη Σαξονία-Άνχαλτ και το Σάαρλαντ. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, υπάρχουν πλέον συνολικά 188 αποδεδειγμένα κρούσματα στη Γερμανία, εκ των οποίων τα 101 στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Πάντως, σύμφωνα με την Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, «η τοπική αυτοδιοίκηση της Γερμανίας είναι καλά προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει τον κοροναϊό και άλλες ασθένειες». Ωστόσο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να σκεφτεί για παράδειγμα την αγορά πολύ μεγαλύτερων αποθεμάτων φαρμάκων και προστατευτικών ενδυμάτων», δήλωσε στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο / Deutschlandfunk ο διευθύνων σύμβουλός της Γκέρντ Λάντσμπεργκ.

Αν σου άρεσε κάνε