Η Τουρκία θέτει σε καραντίνα 132 άτομα υπό το φόβο του κοροναϊού

Η Τουρκία θέτει σε καραντίνα 132 άτομα υπό το φόβο του κοροναϊού

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:43 Δημιουργία 25/02/20, 14:17

Σε «συναγερμό» λόγω του ενδεχόμενου εισόδου του κοροναϊού στη γειτονική μας Τουρκία βρέθηκαν οι αρχές της Άγκυρας, εξαιτίας μιας πτήσης με 132 άτομα (επιβάτες και προσωπικό) από το Ιράν.

Ειδικότερα, ένα αεροσκάφος από την Τεχεράνη του Ιράν (όπου έχουν εξαπλωθεί τα κρούσματα και οι νεκροί της επιδημίας τις τελευταίες μέρες) τέθηκε υπό περιορισμό στην Άγκυρα, με τους 132 επιβαίνοντες να ανακοινώνεται πως θα τεθούν σε καραντίνα για 14 μέρες προκειμένου να εξεταστεί το εάν φέρουν τη νόσο Covid-19.

Σημειώνεται πως αρκετοί από τους επιβάτες προέρχονται από την πόλη Κουμ του Ιράν, την πόλη η οποία έχει χαρακτηριστεί ως η πηγή του κοροναϊού στην χώρα.

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στις 10:29 στην Άγκυρα και στις 12:30 ξεκίνησε ο δεύτερος έλεγχος των επιβατών από ειδικούς του υπουργείου Υγείας της Τουρκίας.

«Έχουν εξεταστεί όλοι. Έχουμε λάβει δείγματα από όλους. Δεν μπορώ να πω κάτι οριστικό. Οι επιστήμονες εξετάζουν τα δείγματα και θα έχουμε τα αποτελέσματα σε 3-4 ώρες» δήλωσε ο υπ. Υγείας της Τουρκίας Φαρετίν Κοτς.

Αν σου άρεσε κάνε