Γερμανία: Ο πρώτος «δελφίνος» για την ηγεσία του CDU

Γερμανία: Ο πρώτος «δελφίνος» για την ηγεσία του CDU

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 12/02/20, 21:14

Ο πρώην επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU), Φρίντριχ Μερτς, προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του, σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, που αναμετάδοσαν το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) και το Reuters.

Μετά την ανακοίνωση της παραίτησης της προέδρου του CDU Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, ο Φρίντριχ Μερτς προφανώς επιθυμεί να θέσει υποψηφιότητα για την διαδοχή της, όπως πληροφορήθηκε σήμερα από το περιβάλλον του το dpa.

Ο Γερμανός πολιτικός είναι αποφασισμένος να θέσει κατέβει στην κούρσα διαδοχής, γνωρίζει ότι η βάση του κόμματος τον υποστηρίζει και έχει ενθαρρυνθεί από τις τρέχουσες δημοσκοπήσεις, τονίζει το Γερμανικό Πρακτορείο.

Ένας εκπρόσωπος του Μερτς δεν θέλησε να επιβεβαιώσει τα δημοσιεύματα. Eρωτηθείς από την εφημερίδα Die Welt απάντησε: «Θα συνεχίσουμε να μην συμμετέχουμε σε εικασίες».

Εκτός από τον Μερτς, δυνητικοί υποψήφιοι για την προεδρία του CDU είναι ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Άρμιν Λάσετ, και ο Ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

Αν σου άρεσε κάνε