Ο κοροναϊός ξεπέρασε σε θνησιμότητα τον SARS

Ο κοροναϊός ξεπέρασε σε θνησιμότητα τον SARS

ΔΙΕΘΝΗ UPD 10:23 Δημιουργία 09/02/20, 10:16

Η επιδημία του νέου κοροναϊού έχει προκαλέσει το θάνατο 811 ανθρώπων στην Κίνα μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ξεπερνώντας έτσι τον αριθμό των νεκρών που καταγράφηκαν παγκοσμίως από τον SARS την περίοδο 2002-2003, με βάση τον τελευταίο απολογισμό που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι κινεζικές αρχές.

Ακόμη 81 ασθενείς υπέκυψαν χθες από τον 2019-nCoV στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας, ενώ συνολικά 89 άτομα έχασαν συνολικά τη ζωή τους στην ηπειρωτική Κίνα το Σάββατο.

Την ίδια ώρα καταγράφτηκαν 2.656 2.656 νέα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του 2019-nCoV, αυξάνοντας σε 37.198 το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα.

Η επιδημία του Σοβαρού Οξέως Αναπνευστικού Συνδρόμου (SARS) είχε προκαλέσει το θάνατο παγκοσμίως σε 774 ανθρώπους.

Κρούσμα σε σαλέ στις γαλλικές άλπεις

Στο μεταξύ, σε νοσοκομείο της Γαλλίας νοσηλεύεται ένας 9χρονος Βρετανός, που βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό. Ο 9χρονος είναι ένας από τους πέντε Βρετανούς πολίτες που βρέθηκαν θετικοί στον φονικό ιό κατά τις διακοπές τους στις γαλλικές Άλπεις. Ακόμα έξι Βρετανοί πολίτες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Γαλλίας, σε Λιόν, Γκρενόμπλ και Σεντ Ετιέν και υποβάλλονται σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί, αν έχουν νοσήσει από τον θανατηφόρο ιό, που για πρώτη φορά ανιχνεύθηκε σε ασθενείς στην κινεζική πόλη Ουχάν.

Οι έντεκα Βρετανοί είχαν επισκεφθεί τις γαλλικές Άλπεις για να κάνουν σκι και διέμεναν σε δύο διαμερίσματα σε σαλέ, στο χειμερινό θέρετρο Λε Κονταμίν-Μονζουά της Άνω Σαβοΐας, όταν τους επισκέφθηκε ένας συμπατριώτης τους, ο οποίος είχε ταξιδέψει νωρίτερα στη Σιγκαπούρη και όταν επέστρεψε στη Βρετανία στα τέλη Ιανουαρίου διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός ζήτησε ανοιχτή τηλεφωνική γραμμή με τη Βρετανία

Η υπουργός Υγείας της Γαλλίας, Ανιές Μπουζίν, δήλωσε πως κανένας από τους Βρετανούς τουρίστες «δεν βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση» ενώ ο Ζαν Ιβ Γκραλ, επικεφαλής των τοπικών αρχών Υγείας, ανέφερε στους δημοσιογράφους πως ο 9χρονος Βρετανός έκανε διακοπές στην περιοχή μαζί με τον πατέρα και τα δύο αδέλφια του ενώ η μητέρα των παιδιών παρέμεινε στη Βρετανία. Οι υπόλοιποι επτά Βρετανοί διέμεναν σε άλλο διαμέρισμα, αλλά δεν έγινε γνωστό ποιο από τα δύο διαμερίσματα είχε επισκεφθεί ο Βρετανός που νοσούσε από τον θανατηφόρο ιό.

Οι τοπικές αρχές Υγείας απολύμαναν το κτήριο όπου διέμεναν οι έντεκα Βρετανοί και αναζητούν τυχόν άτομα που είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους. Ο 9χρονος είχε παρακολουθήσει μαθήματα σε δύο σχολεία της περιοχής. Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι να διευκρινιστεί με ποιους είχε έρθει σε επαφή ο μικρός Βρετανός.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ συγκάλεσε σύσκεψη με την υπουργό Υγείας το Σάββατο και θέσπισε ανοιχτή τηλεφωνική γραμμή με την Βρετανία, ώστε να εντοπιστούν τα άτομα που ήρθαν σε επαφή με τους Βρετανούς που νοσούν. Σύμφωνα με την Γαλλίδα υπουργό Υγείας ο Βρετανός που μετέδωσε τον κορωνοϊό στους συμπατριώτες του βρισκόταν στη Σιγκαπούρη από τις 20 μέχρι τις 23 Ιανουαρίου και στις 24 Ιανουαρίου επισκέφθηκε τη Γαλλία για τέσσερις ημέρες. Στις 28 Ιανουαρίου επέστρεψε στη Βρετανία.

Αν σου άρεσε κάνε